tisdag 12 maj 2009

Storverk

Jag skrattar just nu så att tårarna rinner. HedersGurra och Rille spelar i skrivande stund en match på vetgirig.nu om 500 kr.

Upprinnelsen till detta bet är att jag, Rille, Gurra samt Gusten Sjöberg körde en liten mini-serie på 4 man. Alla mötte alla individuellt och den med flest poäng fick då möta den med sämst poäng i semifinal. Till detta 4 parts-samtal på msn där vi hånade varandra för fullt.

Jag torskade en jämn semifinal mot Gurra. En match som av oss båda kallades för den moraliska finalen. Hursomhelst vann Gurra mot Rille med 2-0 i finalen och i eftersnacket på msn var Gurra sådär riktigt dryg som bara en som just vunnit kan vara.

Till exempel klagade Rille på att "Carl Gustav den 16e" blev fel. Han tyckte han svarade rätt och "sen att de skriver med romerska är en annan sak".

Gurra svarade att "ja, för så säger man i tal... men man skriver inte så" och föreslog sedan att "du kanske kan ringa skaparna at vetgirig.nu och fråga om du får använda mikrofon".

Sedan vidtog en våldsam diskussion som byggde på att den ene förklarade för den andre hur sämst denne är. Vi har tex en egen intern division som heter "det är tomt-ligan" där Gurra gått bättre än Rille. Men samtidigt har vi ett gemensamt lag där Gurra inte direkt rosat marknaden på slutet. Så var man lobbade för sin sak. En monolog helt i min smak. Efter en inte alltför lång stund föreslogs en vadslagning om 500 kr, i en match bäst av 5 möten.

Rille undrade hur betalning skulle ske, och Gurra sa att det ska betalas när han anländer till Gävle på torsdag eftersom han tänkt köpa champagne för pengarna.

Det slutade med att Rille vann 3 raka och hade stor föreställning i msn-rutan. Han avslutade med att fråga Gurra om han vet vad som mer händer i Gävle till helgen förutom pokerturneringen på klubben. Näe svarar Gurra.

- Vi ska träna på din allmänbildning

Först Tanqueray i present och sedan det här. Mycket mer än så kan man inte önska av livet....

4 kommentarer:

Anonym sa...

Svårt när Rille får inleda två av tre omgångar med frågor om Gävle och Skåne?
Snacka om rigg.

/Mitch Fittanson

Marcus sa...

Den gamla Bergen-riggen som det pratades om inom online-pokern har ersatts av Skåne-riggen alltså...

Anonym sa...

Utifrån ser man klart och tydligt hur rille helt enkelt lyckades hustla gurra på halvlaxen. Genom att bygga heders självförtroende med en strategisk förlust så länge det var gratte-spel, för att sedan kliva in och storslakta så fort kulorna stod på spel.
well played sir, well played.

/Stoef

Marcus sa...

Stoef: Det har du helt rätt i. Nästan på gränsen till gammalt hederligt bondfångeri. Men med tanke på hans track-record på vetgirig.nu är det en bondfångning som pågått under en ganska lång tid. Ett par år drygt. Men den som väntar på nåt gott väntar aldrig för länge, som man brukar säga... :)