måndag 1 september 2008

Helgen samt dagens ångest

...
Utgången i lördags blev ganska rolig. Åkte ner på Svenssons vid 7-8 tiden och man kan minst sagt säga att jag låg efter resten av sällskapet.

Hasse hade en sådan sjuklig form att det inte liknade någonting. Tydligen hade han hållit på stressa Algot med kommentarer om att han inte skulle orka bjuda på några drinkar samt att han omöjligt skulle kunna dricka honom under bordet. Effekten blev kraftfull.

På mindre än en timme slank det ner 2 st arton tolvor, dvs 12 cl Vodka och 18 cl baileys. En vanlig människa klarar inte mer än kanske 1 sån sjuk drink. Mycket riktig, Hasse gick i golvet fullkomligt och när jag kom ner var han knappt kommunicerbar.

Det sista han hördes mumla var: "Erkänn att du är black och slagen"

Algot ville äta på stekhuset men ingen ville följa med. Därför gick han tillbaka till videoteket och köpte hela lådan med krokofanter istället. Jag skrattade så tårarna rann och det blev någon form av krokofants-festival.

Sedan blev det Dublin, Oscar och avslutningsvis Aveny. Ständut Black spelade och det var ritkigt mycket folk där. Själv har jag aldrig gillat aveny och jag hoppas att jag slipper se stället alltför många gånger i vinter.

Dagen har inte varit munter och jag har väl mått som man förtjänar. Blev lite gladare när jag åkte förbi skeppsbrokällaren och hälsade på Tony. Det var kräftskiva där och bara tanken av att någon kommer vara lång-bakis på en måndag gör min vardag lite mindre bekymmersam.

Spelade just ett pokerpass och eldade flera inköp. Inte en hand stod upp och jag träffade inte ett drag. Bekymmersamt nog kan jag inte spela tillbaka förlusten imorgon. Det är ju måndag och jag har lovat att varken spela poker eller använda datorn. Min vilodag som ska ägnas åt hushålls-sysslor och själavård.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det var ju det jag sade, gurk, att det är genetiskt omöjligt att ha två nyktra helger i rad!

/Pal

Anonym sa...

Hahahaha! Det är med andra ord jätteläge att göra en "Hasse" nu och ringa Hasse och fråga om det hände något speciellt i helgen trots att man vet allt redan. Enda anledningen till att man ringer är att skapa lite ångest för vederbörande och samtidigt låta honom veta att inget undgår de här llånga öronen. / Gurra