måndag 29 september 2008

Kan inte sova....

...
På tal om reseminnen är det alla fall mina bästa minnen. Känslan av att vara på semester och inte ha några krav är underbar. Önskar att det alltid var så.

Det finns många roliga minnen:

- Andreas bröllop i Dubai. Helt magisk resa. Lyx, flärd och erfarenhet av andra kulturer och religioner. Danger Dave, vilken kung!. Även den första resan dit var fantastisk. Blir något speciellt att åka till ett ställe där någon bor. Allting blir ordnat och bra. Inga turistfällor och blåsningar.
- Bägge resorna till USA. Las Vegas samt en massa roliga biljardäventyr i både L.A och Louisville. Även besök hos min kusin i Tucson samt hos Bommen i Flagstaff
- Terminen i Sydney hade sin tjusning. 6 unga förväntansfulla tillsammans i ett hus på andra sidan jorden bjöd på en del dråpliga minnen.
- Fotbolls-VM i Tyskland. Fantastiskt. Öl och glädje i kombination med vackra städer och ett överraskande trevligt folkslag
- Sommar-alpsemester i Schweiz. Otroliga vyer från diverse berg och långpromenader. Fokus på avkoppling i dess rätta bemärkelse. Annorlunda med mycket trevligt. Bara utsikten från balkongen gjorde resan värd
- Biljardresor i Europa till Prag och till Tallinn. Bägge mycket roliga. Har alltid gillat stämningen kring biljardtävlingar
- Otaliga charterresor. I vänners lag tänker jag osökt på "vilosemestrar" på både Cypern och Ibiza. På den senare ön var vi nog dom enda som inte nyttjade droger.

Även inom Sverige kan man resa och ha roligt. Tänker särskilt på resorna till Åre och Vemdalen. Vad ingår egentligen i en helt vanlig skidåkarlunch? Jo just det. En Gulasch-soppa och 10.000 drinkar. Eller när Stoffe bakis och jävlig lurades till att ensam städa hela stugan i Åre.

Eller varför inte Springsteen-konserterna i Götet. Mycket trevliga. Bruce framkallar en alldeles speciell karnevalstämning i ett somrigt gbg. Dessutom i sällskap med gamla studiekamrater man inte längre träffar så ofta. Utan den senaste resan hade jag tex aldrig lärt mig hur man borrar upp ett lås. Eller hur man gör för att signa upp på trådlöst internet i 24 månader och sedan glömma själva internet-pinnen i Johans arbetskamrats lägenhet i gbg.

1 kommentar:

Anonym sa...

Själv vill jag minnas en mycket gemytlig biljardresa i Sverige - till Norrtälje närmare bestämt! Ett gäng blacka killar som åker på en tävling en Lördag och som knappt har råd att äta. Tur då att Gurkan var med och skulle lägga ut åt alla på stadens urusla kinakrog! Mindre tur att då Gurk skulle betala kom han på att han glömt VISA-kortet på TV:n hemma i lägenheten... Kineserna gillade inte heller idéen om att jag föreslog diskning istället för betalning, och vips så stod två par mycket bastanta snedögon framför oss med bistra miner och det var bara för alla att skramla krogsedlar och småmynt så vi slapp bli nästa ingrediens i fyra små rätter!

Resten av kvällen avlöpte dock utan incidenter...nästan! Jag vill minnas att jag vann tävlingen och vi hade således några ölhundringar i fickan. Då vi skulle åka hem ville en viss Gurka endast tanka för en hundralapp (även om jag sade att då vi nu hade pengar kan du väl tanka för 200:- men icke...), och med bedriften att köra vilse på väg ut från Norrtälje till Gävle kan bara Gurkan lyckas med - och det gjorde han.
Som tur är stannade han vid en mack någonstans och frågade om vägen och vips var vi på väg hem och man kände hur krogölen vankades!

Nu blev det inte riktigt så för Gurk (som hade snusdosan i vägen för soppamätaren och endast ville tanka för 100:-) lyckades få soppatorsk några kilometer innan Gävle och således var krogkvällen förstörd...

Tack Gurkan för dessa trevliga resminnen!

/Pal