tisdag 30 september 2008

World ten-ball championship

...
Just nu pågår 10-ball VM i Manila, Filippinerna. Chamat är den ende svensken och han har vunnit sina 2 första matcher och är troligen klar för 32-dels final där det inte längre är dubbelcup.

Ganska tufft format att köra enkelcup med 64 spelare kvar. I synnerhet eftersom världens alla bra spelare är där. Vet inte varför dom gör så. Den som vinner ett sånt slutspel kommer alla fall ha både koll på nerver och alla marginaler på sin sida. Tävlingen blir mer slumpartad än om det skulle bli dubbelcup lite längre.

I första vann han mot en seedad pinoy jag inte känner till, Antonio Gabica. I den andra vann han med 9-5 mot Finlands näst långsammaste (den långsammaste mötte jag i Tallinn :)) spelare Markus Juva.

Hoppas det fortsätter rulla på. Har försökt hitta live-sändningar. Förra året såg jag en hel del matcher på ESPN Asia, men det verkar klurigt att hitta någon gratis-streaming på den kanalen numer.

Själv spelade jag Sundsvalls 9-ball mästerskap igår o vann 4 matcher i rad mot Håkan... :)

1 kommentar:

Anonym sa...

Nu får vi bara hoppas att Krukan tänker på degen och snålar sig vidare till kvartsfinal genom seger över Nick van den Berg!

/Pal