måndag 8 september 2008

Helgen

...
Helgen spenderades några mill utanför Sundsvall där det förekom dryck, sällskapsspel och vandring.

Låt oss börja med drycken. Det dracks en vid varieté av framförallt alkoholhaltiga drycker:
Öl, Jäger, Galliano, Rödvin, Rosevin, Vitvin, Whiskey samt Malibu.

Tyvärr saknades en typ av dryck och det var Kaffe med Gök. Detta fantastiska sätt att dricka kask förklarades för mig i helgen. Man skirar alltså vodka (med fördel hemkört) över en tesked så det inte blandar sig med kaffet. Därmed uppstår en överdel av sprit och en nederdel av kaffe. Sedan åker alltihopa vilket gör att det först smakar ren sprit och sedan bara kaffe.

Sällskapsspelet i fråga var Rappakalja och efter en lång batalj vann jag. Det var dock väldigt jämnt och anledningen till min seger var att Macke blev dubbelt bad-beatad i näst sista samt sista omgången. Jag hade hellre sparat turen till ett tillfälle där det spelas om pengar. Hursomhelst, mycket trevligt.

Vandring blev det upp till bergen ovanför Vargen. Promenaden var trevlig och jag tror vi gick cirka 6-8 km. Väl däruppe upptäcktes att det fanns en grusväg dit, plus en liten sjö med inplanterad regnbåge. Som dom snälla människor vi är tänkte vi bjuda närmaste fiskare på en liten flaska Jägermeister. Bra för karman samt borde vara VÄLDIGT uppskattat och oväntat. Sagt och gjort. Fram till första människorna vilket var ett tyskt par som TACKADE NEJ. Därav konstaterandet att dom knappast var riktiga tyskar, utan mer troligt holländare som fejkar sitt urpsrung. Helt ärligt, vilken tysk skulle tacka nej till en gratis jäger-skvätt i en situation där det inte finns en affär på 6 km avstånd.

Efter vandringen gick vi liftbacken ner till vargen där det väldigt oväntat var öppet. Förutom vi var där ett sällskap om 4 stockholmare som precis avslutat en golfrunda. Vi delade ett gemensamt intresse i ölen och hade en trevlig konversation. En teori framkom. Människor som träffas i en situation där man förenas i ett gemensamt intresse kommer nästan alltid överens, även om man egentligen är väldigt olika. Dessa 08:or var antagligen förmöga och dryga. Men även törstiga, vilket gjorde att vi som sällskap gav varandra ömsesidig respekt.

På samma uteverande fanns ett till litet kräk. En kattstackare som hette Gustav. Mycket bra namn eftersom han såg ut exakt som sin seriefigurs-namne. Han såg något otroligt otrevlig och förbannad ut. Dessutom överviktig och hans största prioritet låg således på skålen med grädde som husse planterat ut. Återkommer med bilder så snart jag orkat tanka ner från kameran.

Hej så länge.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Fantastiskt trevlig helg! Vandringen som startade med törstsläckning redan efter 50 m, doft av myrmark, balansgång på spänger, många små jäger och framförallt Vargpubens öppettider och dess varmt välkomnande uteterass var allt tillsammans helgens och den senaste tidens höjdpunkt enligt mig. Att vi hade med oss baileys och cointreau men inte den stora kaffetermosen gjorde ingenting =)Men hur ligger det egentligen till med golfsvingen Gurk? Det kan finnas att beskåda inom snar framtid på ett webbadress nära dig :) hoho
//K som i Koskullskulle

Marcus sa...

Ajajaj, inte youtube va? Kör den på någon tub med mindre tittare....

Anonym sa...

Tack för senast.
Helgen blev kingeling.

Inte helt oväntat ligger jag därför nerbäddad med feber just nu.

För som jag har påpekat tidigare, livet får ju inte vara alltför gemytligt under alltför lång tid.