torsdag 11 juni 2009

See you later, computater

...
Jag har listat ut att ni läsare gillar att höra historier där det på ett eller annat sätt går åt h----ete för mig.

Igår när jag skulle inleda mitt andra pokerpass upptäckte jag att vänstra halvan av skärmen var betydligt mörkare än högra halvan. Pixlarna var inte döda, utan kontrasten var bara mycket mörkare än resten. Precis så att det gick att se symbolerna. Först tänkte jag att det var Gurra som jävlats med mig, men efter att han bedyrat sin oskuld gick det upp för mig att min käraste vän efter lång och trogen tjänst var på väg att lägga skorna på hyllan. Panik uppstod eftersom jag då måste skaffa en ny maskin, vilket kostar både tid och pengar.

Ringde Dell imorse och befarade det värsta. Mycket riktigt bekräftade han min oro för en kort kvarvarande livslängd för datorn. En ovärdig sådan dessutom eftersom skärmens ena sida saktar tynar bort och till slut bara blir en svart yta. Min dator ska inte bli någon grönsak och jag bestämde mig för att jag med ilfart måste beställa en ny. Men så frågade han om mitt serie-nummer, knappade in det, och berättade sedan för mig att garantin fortfarande gäller. Nästan 3 år efter inköp. Ganska osannolikt med tanke på att jag tog bort alla valfria service-alternativ. Så nu ska dom komma och hämta datan, byta ut skärm och eventuella andra trasiga enheter. Allt som allt ska det här ta 15 dagar. Live to see another day för min käre vän.

Min pappa var snäll nog att låna ut en av sina reservdatorer. Han har nämligen flera stycken. Som inte används. Var gång han ser ett riktigt bra pris på någon av elkedjorna kan han inte motstå frestelsen. Vet att han tex köpte en dator för cirka 20.000 kr. Jättemodern med mediecenter och alla detaljer. En tid senare fanns samma dator för cirka 12.500 kr, vilket han slog till på eftersom han trots allt fick en dator värd 20k för blott 12,5k. Antingen tyckte han att han betalat överpris första gången och nu minsann skulle köpa den till "rätt" pris, eller så gillade han helt enkelt datorn så mycket att han ansåg det vara ett jätteklipp. Oavsett vilket kanske jag inte ska raljera över det. Vore det inte för hans multipla datainköp skulle jag sitta och rulla tummarna i närmare 3 veckor.

När jag med den nya datorn skulle koppla upp mig mot det trådlösa nätet stötte jag på ytterligare problem. Den hittade nätet men kunde inte verifiera uppkopplingen. Efter flertal omstarter, små utbrott samt nervösa stress-steg runt lokalen klargjorde Gurra för mig att jag lika gärna kunde ta det lugnt ett tag. För det här händer ibland med Windows Vista och har man otur kan det ta upp till 20 minuter för dataskrället att våga lite på uppkopplingen. Till slut orkade jag inte vänta längre och stoppade i en sladd istället. Fast eftersom det är Vista vi pratar om så hjälpte det ingenting. Samma tuggande och inte-våga-lita-på-uppkopplingen-mentalitet. Snyggt jobbat Microsoft! Åratal av vidareutveckling av XP har lett till ett operativsystem med svår paranoia.

Innan datakrånglet har jag varit har och hämtat sommarkollektionen av love2rake-kläder. Vi har tryckt upp lite reklamkläder som blev oväntat stiliga. Hood-tröjor samt piké-tröjor i lite olika färger. Tanken är att ge bort tröjorna till några av våra kunder. Gärna till dom som spelar mycket live. Exponering är nyckelordet. Några tröjor skulle Bommen ha med sig till Vegas. Han är så lång att alla tittar på honom och med en supertrendig love2rake-tröja skulle vi ha lyckan gjord. Men han passade på att smita till stockholm igår och svarade inte i telefon på hela dagen. När det gäller Bommen i Vegas tror jag förvisso att en love2drink-tröja passar allra bäst.

HedersGurra har även uttryckt visst intresse att pryda sig med vår logga i Vegas. Fast i samma mening har han oxå nämnt $$$-belopp som motsvarar bruttonationalprodukten för ett helt land. Jag får väl försöka lura karljäveln på nåt sätt.

På tal om Love2rake så har vi alldeles strax klart med rakeback på PartyPoker. Det är mig veterligt ingen annan som erbjuder det ännu. Nya bestämmelser har gjort det här möjligt från och med 1 juli. Ersättningen går efter en trappa och det mesta man kan få tycks vara 40%. Hojta till ifall det är någon som är intresserad.

Slutligen, hur sjukt är det att Koenigsegg köper SAAB? Vet inte hur detaljerna ser ut i just det här fallet, men praxis i uppköparbranschen brukar ju vara att ett stort företag köper upp ett mindre företag och tar in det i sin helhets-korg. Koenigsegg lär nog få införskaffa en betydligt större korg för att få plats med SAAB. Plus att det lär behövas en del ägartillskott för att täppa till alla hål i den skutan. Jag säger inte att det behöver bli katastrof. Bara väldigt oväntat.

Nån som vet vart rubriken kommer från?

7 kommentarer:

Anrik sa...

vart rubriken kommer ifrån vet jag inte men däremot så vet jag att vista suger hårt

Anonym sa...

Det föll dig aldrig in att det kan ha berott på annat än operativsystemet? Vad konstigt att du inte tog upp ordet INKOMPETENS i sammanhanget utan skyllde ifrån dig som en bortskämd snorunge som aldrig haft en motgång, som pappa betalat för hela livet och som inte har orden HEDERLIGT ARBETE i sin vokabulär... :D

/FLASKA

Marcus sa...

Anrik: Agreed

FLASKA: Låter som du har en förträfflig dag. För övrigt skönt att du, efter att förklarat vilken total idiot jag är, avslutar med en smiley.

Anonym sa...

FLASKA = PAL

Btw, UW :D

Andreas sa...

Varfor i helvete gar det inte att kommentera for mig? Vad gor jag for fel? garanterat skit-vista som staller till det igen.

Anonym sa...

Varfor i helvete gar det inte att kommentera for mig under min egen profil? Vad gor jag for fel? garanterat skit-vista som staller till det igen. -Andreas

Marcus sa...

Nu funkar ju kommentarerna. Det är jag som måste välja att publicera dom bara. Har gjort så för att slippa missa kommentarer på gamla inlägg.