fredag 12 juni 2009

Talanglös sommar

...
Talang 2009 avslutades just och min (o hela sveriges antar jag) favorit Charlie Caper vann. Han sysslar med street magic och har en helt oslagbar karisma. Hans bakgrund gör att han lärt sig att vara underhållande hela tiden för att inte tappa sin publik. Utan att vara expert tror jag mig kunna veta att skicklighetsgraden på det han gör håller yppersta världsklass. Efter lite utforskningar på nätet har det visat sig att han är en rätt erkänd inom branschen. Fast den sidan har han väl försökt dölja eftersom det blir en bättre story om han framstår som en nobody som reser runt och lever av det som dimper ner i hatten.

Jag hoppas verkligen han kommer åka på någon turné i Sverige så man får chansen att se hans nummer live. Magi är fantastiskt att titta på. Man är imponerad, glad och förbannad samtidigt. Förbannad för att man känner sig lurad och vill veta hemligheten.

Undra vad min speciella talang är? Nog för att vissa blommar ut sent, men det blir svårt att blomma ut samtidigt som man håller på att vissna. Fast inom vissa områden är jag eventuellt tillräckligt kompetent för att kallas en talang. Är mycket svårslagen på att få parkeringsböter samt ha dåliga hårdagar Precis som Bert Karlsson brukar göra måste man fundera kring hur talangen sedan ska bli ett verktyg för att tjäna pengar. Där skulle jag stå mig slätt om det inte vore för den svenska skadeglädjen. Genom att spela på den kanske det går att sy ihop en sverige-turné?

Förutom en Love Melander föreställning i Storlien på tidigt 80-tal har jag varit och sett exakt två st illusionister. Lance Burton och David Copperfield. Den senare är mer massmedialt känd och nischar sina nummer mot att trolla bort stora föremål. Plus att han äktade Claudia Schiffer och köpte en diamintring på jag vet inte hur många karat. Fast jag tyckte Lance Burton var mycket bättre. Han jobbar mer med fingerfärdighet och har, precis som Charlie Caper, både humor och stor karisma. Båda har sina kontor i Las Vegas så om ni får chansen att åka dit har ni här fått tips på två kvällars sysselsättning.

Innan Talang satt jag med Jonas och Jens på stadshusverandan och avnjöt en öl. I parken strax bredvid hade tjackpundarna säsongsinvigning. En av pundarna lackade ur på en tjej i sällskapet och skrek åt henne att försvinna därifrån. Hon lyssnade inte riktigt, vilket retade honom ytterligare, och han började då spotta mot hennes huvud. Inte ens detta drev henne på flykten och hans raseri eskalerade. Nya spottloskor, knuffar och till slut rev han upp ett par blommor ur rabatten som han kastade över henne. Där någonstans ringde Jens till polisen för att slippa se något mer av eländet. Och som polisen anlände. I full fart med blåljus och sirener. Precis som om det var skottlossning. Förövaren var streetsmart nog att inte finnas på plats och hälsa bylingen välkommen.

Trist att se hur droger fukkar upp människor totalt.

My drug of choice is gambling and that's gonna keep me occupied until the wee wee hours.

Inga kommentarer: