måndag 15 juni 2009

*trumvirvel* FÖRNEDRAD

...
Godkväll i stugorna.

Jag vill bara meddela att jag kvällen till ära fått squash-stryk av en tjej. I 2 raka set. Resultatet skrevs till 9-11, 2-11 och jag ville mest bara spy efteråt. I andra setet var jag totalt chanslös, men det första borde jag vunnit efter att varit i ledning med 9-8.

Normalt brukar man kunna manövrera bort tjejer med stoppbollar och boostar i sidoväggarna. Så icke mot den här 17-åriga fröken. Hon hade väldigt fin speluppfattning och stod rätt positionerad innan jag ens slagit mitt slag. Lite som att spela schack mot en dator. Krångligt. Får jag chansen att spela mot henne igen har jag lovat mig själv att inte göra det lika enkelt för henne. Då blir det bara ful-slag all the way. Bättre stoppbollar och höga "in your face" primalskrik vid vunna poäng.

Till min ursäkt ska sägas att hon tydligen är en av de 3 bästa damerna i landet. Därför blir det lite lättare att leva med förlusten.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Så kan det gå! :) Här kommer lite tips inför nästa match: www.nickshot.se

mvh,
Jonas Lindelöf
ps Om hon var topp 3 i Sverige så heter hon antingen Detter eller Forstadius i efternamn...Kanske var det Liza W som är 3:a i Sverige i Racketlon och 39:a i squash?

Marcus sa...

Jonas:

Näe hon hette Jennie L och spelade lite fiffigare än Liza W. Tror hon fortfarande är junior och går squashgymnasiet.

Intressant blogg. Ska börja följa den så kanske man lär sig nåt nytt :)

Algot sa...

Såg att du skrev att hon var en av dom 3 bästa damerna i landet, jag har alltid funderat på varför man säger så ? Man kan ofta höra att han/hon är en av dom 10/20/100 bästa i sverige, men det menas när man säger en av dom tex 10 bästa i sverige, så menar man igentligen att han/hon är just rankad 10a, skulle han/hon vara rankad 3a så säger man aldrig att han/hon är bland dom 10 bästa i sverige utan då sägs det att han/hon är bland dom 3 bästa i sverigen eller ?

Marcus sa...

Jo det har du väl en poäng i. Är man topp 3 säger man väl "bland dom 3 bästa" istället för att "hon är topp 10 i sverige".

Vet inte exakt vad den här tjejen är rankad. Men eftersom hon är junior kanske hon spelar flest juniortävlingar och därför inte har en rättvis senior-ranking eftersom hon många gånger valt bort den klassen.

Kan man säga att du är bland dom 3 bästa i Västernorrland på att gödsla Hasses gräsmatta?