söndag 21 juni 2009

Tillbaka till Vemdalen, del 2

...
Jag sitter framför Montells laptop vid köksbordet i stugan i Vemdalen där vi firat vår midsommar. Uppstigning blev det kl 07:15 trots ett visst mått av alkohol igår. Fast det gjordes av misstag. Jag vaknade av Mackes alarm, som måste varit inställt på fel tid. För den enda effekten blev att jag klev upp, medan han och Lina fortfarande ligger och sover som kattungar.

Ofta när jag har mycket saker att berätta känner jag att inläggen blir dåliga. För långa plus att det blir ett otydligt fokus. Därför ska jag hålla ner informationen till ett minimum.

Den planerade midsommar-seansen i stockholm skärgård byttes hastigt ut mot en fjällresa till Vemdalen. Med Macke, Lina, Kristin och Fredrik. Jag och Kristin åkte från Sundsvall medan resterande anslöt via hyrbil från Norrtälje.

Enligt förhandsprognoserna var Härjedals-fjällen det enda stället där man säkert visste att det skulle häll-regna hela helgen. Vilket det inte alls har gjort. Igår var det riktigt fint och på midsommarafton var det fint nog för att grilla middagen. Ofta beklagar jag mig över min otur i spel. Fast när det kommer till väder så är jag luften själv (nytt uttryck istället för nöten själv). Det blir sällan dåligt väder på högtider omkring mig. Man kan säga att jag är en spridare av sol, till skillnad från många andra personer som mest sprider regn omkring sig. Både rent vädermässigt och metaforiskt. Vattenspridare.

Vi spelade yatzy på midsommaraftons-kvällen, där förloraren åkte på en shot. Shotzy. Det blev en törstig historia. Vilken stod klart när jag igår upptäckte att jag inte hade något minne av glass-desserten. Det blev sån där hetsning som är så fantastiskt rolig där man av ingen anledning alls okynnes-dricker shots. Det kan börja med att Montell stressar mig till att dra ett par snabba, varpå jag av någon anledning kanske får i mig 2 st. Vilket han sedan måste ta rygg på, och vips har man receptet till ett rus. Våran dryck of choice var dom här kvällarna Captain Morgan samt whisky av starkaste märke. Plus lite snaps vi hittade igår, som vi egentligen borde haft till sill-lunchen på midsommarafton.

Igår var också en väldigt trevlig dag. Det finns, förutom matbutiker, ingenting som är öppet i Vemdalen med omnejd. Förutom golfbanan i Klövsjö. Dit åkte vi för tillsättning och dags-drickning. Samt vevning av bollar på rangen. Min sving är minst sagt rostig och borde egentligen gömmas undan för världen i evig tid. Men nu är det så att övning behövs eftersom jag senare i sommar ska följa med till mina släktingar i Skåne. Vilka alla spelar golf.

På kvällen åt vi gulasch-soppa på hemmaplan och spelade Rappakalja. Det spelet är väldigt underhållande i rätt sällskap. Precis som förra gången vi var här var det undertecknad som vann. Med minst möjliga marginal. Under stor protest från Macke som kom 2:a, blott 1 poäng bakom mig. "Hur i helvete kan man gissa på jultomte?" hördes innan han kastade kartongen på golvet. Ämnet var "Kvinnor i Minnesota får enligt lagen inte..." Stor underhållning.

Nu ska jag snart sätta igång brand-larmet så operation hemfärd kan inledas. Är grymt sugen på att komma hem och ta tag i en del saker. Dels med love2rake och dels med mitt eget privata spelande.

2 kommentarer:

Macke sa...

Kvinnor i Minnesota får enligt lag inte låtsas.... vara jultomte.

Jultomte?! Att du får vinna med EN poäng på en sådan skandalöst dålig chansning är skandal.
SKANDAL!!!!!

Att det dessutom är andra gångan av två möjliga du vinner på målfoto med just en poäng är hjärtskärande och kan få även den bäste på fall.

Marcus sa...

Jag är själv inte van vid att genom tur avgöra saker. Antar att jag med samma medgång skulle kunna vunnit en ordentligt slant i en pokerturnering.

Nästa gång vi är däruppe kan det bli din tur att vinna.

PS. Alla vet att kvinnor i den delen av USA inte får låtsas vara tomte. Det stod i vår SO-bok i trean. DS