söndag 7 juni 2009

Sundsvall-bound train....

...
Sitter och huttrar i ett söder-kök i väntan på tillräcklig klarhet i huvudet för att ta tag hemtransport-bekymret. Bor hos Tomas, och igår hade han ytterligare några kompisar sovandes hemma hos sig. Det fanns ett klart underskott av täcken, och i kombination med ej morgonsol har det inneburit ett visst mått av frysande.

Igår vid lunch mötte jag upp med mina studiekamrater Gibson och Primér på Fridhemsplan. Gemensamt mötte vi sedan upp en till akademiker. Pudeln (eller Hallén som han egentligen heter) för att få en glimt av hans nyfödda son Sixten, samt få en exklusiv rundtur i familjen Halléns fashionabla Kungsholms-hem. Som sig bör när vi träffas blev det en massa trevliga minnen från Gävle-tiden, samt det obligatoriska prata-i-munnen-på-varandra-utan-att-lyssna-vad-den-andra-har-att-säga plus den normala syrligheten. Det var inte direkt så att Sixten störde konversationen med grin och skrik. Maken till snällare unge har sällan skådats. Med tefatsögon iaktog han oss alla under tystnad. Vore alla barn som honom skulle hörlurs- och öronproppsförsäljningen i sverige sjunka till rekordlåga nivåer.

Vi bestämde sen att träffas hos Primér strax innan fotbollen. För innan det ville jag åka till kasinot och titta på upplösningen av poker-sm. Rille var nämligen en av dom 18 som återvände för spel dag 3. Genom väldigt solitt spel manövrerade han sig fram till finalbord med en helt okej stack. Det kändes som han tillhörde en av kanske 3 eller 4 personer som hade kapaciteten och rutinen att kunna vinna. Nu blev det tyvärr inte så utan, en i sammanhanget, neslig 8:e plats efter att ha haft oturen att få KK mot AA PreFlop. Fortfarande en hedervärd prestation men jag vet att en vinst hade betytt mer än bara pengarna. Karljäveln får trösta sig med dom 135.000 han fick för besväret. Eller som han lite ironiskt själv konstaterade tidigare på dagen: "det är en bra dag på jobbet".

Finalbordsrailandet gjorde att jag aldrig dök upp på någon fotboll. Tror Rille var klar runt 21-22 tiden och efteråt blev det en matbit i restaurangen. Efter det var jag helt slut och ville ingenting hellre än att komma hem och sova. Så det blev snabb transport mot söders höjder och en välförtjänt tupplur. Därav att jag är vaken kl 09:30 på en söndag.

Slutligen några ord om fredagens konsert. Den var i mina ögon den sämsta utomhus-konserten med Bruce jag varit på. Vet inte vad det berodde på, men det dåliga vädret spelade såklart in. Ljudteknikerna måste även ha varit på fyllan för jag tyckte att volymen var för låg och balansen mellan musik och röst tvivelaktig. Publiken verkade inte vara lite engagerad som jag är van vid heller. Plus att jag inte riktigt gillade hur han placerade vissa låtar. Tex var Badlands låt nummer 2. En sån energifylld låt brukar vara en av konsertens höjdpunkter och då placerad längre in i konserten då publiken kommit igång mer. Synd att "slösa" bort en så pass energifylld låt i inledningen.

Springsteens insats var det inget fel på. Konserten tog sig även ordentligt på slutet med låtarna "Tenth avenue freeze-out", "land of hope and dreams", "american land" samt "glory days". Konsertens bästa låt får anses vara "Youngstown" eller "Lost in the flood". Bägge oväntade. Kul att till slut få höra "Johnny 99" efter alla år, även om en så pass mörk historia inte riktigt passar in i en fartig boogie-version. Mitt betyg blir en stark trea. Vad tyckte ni? Jag gissar att kvällens konsert blir den klart bästa ifall solen och värmen håller i sig.

Efteråt gick vi hem till Josse och Magnus som bor precis i närheten för socialiserande och vindrickning, och det var en aktivitet som fortgick till rätt sent. Sedan på vägen hem blev det den obligatoriska måltiden på Folkets Kebab följt av djupt slummer.

Nu återstår bara att lösa detaljerna kring hemtransporten.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hur mycket var det i första? Ni har ett jobbigt liv. 50cent släng dig i väggen


/La Löj

Marcus sa...

Det var 800,000 i första. Fast att blanda in mig i rikedom och lättja är inte riktigt korrekt. Det var ju Rille det här gällde.

Själv är jag mitt i tidernas finanskris där det blåser snålt om både vänster och höger öra....