onsdag 13 augusti 2008

Scooter

...
Det här är en länk till ett videoklipp. Ett klipp där den legendariske "Scooter" Goodman intervjuas. Han är en ung amerikansk biljardhustler som reser runt från stad till stad. Så snart det är ett tour-stop finns han på plats. Som biljardspelare är han medioker men han är alltid den som skapar action. Det blir alltid pengaspel kring honom och om han inte spelar själv har han % i han där eller stejkar någon annan.

Som biljardhustler, och som han förklarar i intervjun, har han varit black många gånger. Utan att ljuga har han nog gått och lagt sig helt tom 1.000 ggr. När jag var med Chamat i Louisville spelade jag några matcher med honom. Han ville ha mer och mer hcp och till slut fick han typ alla sprängningar, parti på boll sju-nio samt 2 poäng före till 5. Min plan var att sluta så snart han höjde sitt spel och vann en match. Vid det läget var jag helt säker att på det var stor bondfångning på g, och så snart han började spela "på riktigt" skulle jag sluta. Detta gjorde jag planenligt och jag vann modesta $100 innan det var klart. I efterhand har jag förstått att han inte var någon hustler, utan bara en action-torsk. Men hur skulle jag kunna veta det, när alla man spelade mot i 7 dagar praktiskt taget var världsmästare. Eller åtminstone proffs. Det enda man hörde från honom resten av veckan var "you quit me winner, you fuck"

Kommer ihåg att jag frågade Chamat's kompis Lance om hur många gånger han trodde Scooter varit all in i sitt liv. Svaret "Fucking Scooter wakes up all-in every day" är fortfarande till dags dato något jag skrattar gott åt.

Han är alla fall sjukt rolig och i slutet av intervjun berättar han en historia från en situation där dom först vann $4.000 och sedan praktiskt taget förlorar tillbaka allting på att skjuta 3-poängare i basket. Hysteriskt roligt att höra. Efter den historien förklarar han, likt ett orakel, att man alltid ska "shoot the air barrel".

"The air barrel" är alltså att chansa att spela det sista partiet utan täckning. Tex vi spelar 9ball om 200 kronor per upplägg. Jag ligger 6 upplägg back, 1200 kr, vilket oxå är alla pengar jag har. Det är nu han tycker att man ska chansa. Ingen kommer ändå bli sur, så länge man gör rätt för sig vid ett senare tillfälle. Förjävla fint råd! Nu har jag träffat människan och vet hur han är, plus att jag är intresserad av biljard. Men jag skrattade gott åt denna ljuvliga video.

http://theactionreport.com/scooter.html


Den första hälften är ointressant så börja i mitten av spektaklet.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Man har tagit en o annan "Air barrel" i sina yngre dagar... Vad är det man säger? Efter Air barrels kommer löpning eller om man är trött "Va? Jag måste glömt börsen hemma, du får dom imorgon" - därefter håller man sig på behörigt avstånd tills nya poletter trillat ner...

Anonym sa...

Air barrels är nöten. Särskilt vackert blir det när båda spelarna chansar utan täckning.

Besvikelsen hos vinnaren är inte att ta miste på.