lördag 30 augusti 2008

Kaza, fylla och dans

...
Kvällen har spenderats på Casino Cosmopol. Sällan ser man en sådan samling unikum som idag. Anledningen är att det är Open Trot (travhelg för er som inte redan visste), vilket innebär att alla gamla läskare och spelare slutar upp som släktingar på en begravning.

Jag var själv nykter, och bland människorna man såg ikväll hade jag hellre varit onykter. Grymt jobbigt att sitta i närheten av andra som dricker, tjoar och berättar gamla lögner. Tack och lov kom jag vid ett bord där det inte dracks så fasligt.

Ganska tidigt fick jag AA på knappen. UTG+2 öppnade till 160, jag re-raisar till 500. Han steker en stund och ställer till slut mig för 1800. Lyckas vinna mot hans AQ och starten ser lovande ut.

Efter den herdestunden hände inte mycket. Det mesta jag gjorde blev fel men kompenserades till viss del av några mindre potter jag plockade upp. Summa summarum blev cirka 1200 plus.

Några exempel på unikum som skådades onyktra:

- Gotte. Var i fin form och hördes smågaffla med nästa man på listan.
- Kallberg. Kom dit med några kompisar och hördes snart yra vid samma 50-50 bord som Gotte satt på. Vara nykter vid det bordet hade inte varit ett alternativ. Antagligen förlorar man rätt ut just bara därför. För att bli dubbelt bestraffad. Nykter och långblack.
- Henning. Satt och pumpade för fullt nere vid maskinerna och gillade inte Jonas idé om att plocka ut.
- Jonte Dahlström. På besök med hela familjen och lyckades med den hedervärda bedriften att gå jämnt upp, trots intensivt tryckande på maskinerna.
- Tonke. Inne på en 2-dagars. Finalen kommer på söndag då han stämplar ut efter en 4-dagars. Då lär han åka på en gammal klassisk bakis-fint. Att vara så slagen att man kallsvettig somnar och vaknar 30 ggr på en natt. Grattis grattis.
- Jonas Lindkvist. Kungen av slots som plättläpp plussade 9.000. Verkar svårt för somliga :)

En annan person som inte ens syndes till var Hasse B. Tidigare i veckan har han mässat om att han antagligen blir nykter hela helgen för att fokusera på pokerspel. Det trodde jag inte ett spår på och förklarade för honom hur otroligt liten chans det var. Han som gillar trav skulle plötsligt inte dricka på årets största festhelg? Jorå, senast idag bedyrade han att det skulle bli max 2-3 öl på travet och sedan skulle han smita från dom andra. Just det ja. Micke Hallberg hade sett honom på Primero runt 24-rycket, knappt kommunicerbar. Grattis Hans. Antar att du blir nykter imorgon istället. Ni kan spela hos mig till 14 ggr slanten.

Senare på kvällen träffade jag faktiskt på två stycken som var nykter. Det var Micke Hallberg samt Espan-Mattias. Tror ärligt att vi tre var dom enda nyktra i hela byggnaden, förutom möjligtvis ett fåtal av ställets dealers. Barpersonalen tjuvdricker garanterat ur pumparna. Annars skulle dom aldrig orka höra alla idioter hela kvällen.

Fick även av Lizette höra hur det egentligen går till nere på dansen. Det finns tydligen en dans-maffia, dvs ett jämnt antal killar och tjejer som ser till att välja varandra för att slippa riskera en dans med fylltrattar eller usla dansare. Jag trodde det var en del av tjusningen. Att man inte riktigt vet vad det blir. Men precis som i alla andra delar av samhället idkas det utfrysning av dom svaga. För övrigt verkar medelåldern därnere vara runt 70 pannor. Det spelas inga låtar över 30 BPM eftersom det skulle generera alltför många trasiga lårbenshalsar.

Får se om jag orkar gå ner imorgon. Som sagt, det tar ordentligt på psyket att sitta bland bertlare obertlad.

Inga kommentarer: