tisdag 26 augusti 2008

Måndag är inte längre bara måndag

...
Måndagen som just tog slut är historisk. Åtminstone för mig. Den är den första måndagen i mitt nya eperiment där jag på måndagar inte ska spela en enda hand poker. Utöver detta ska jag hålla ner data-användandet till ett minimum.

Istället ska dagen ägnas åt själavård och hemmasysslor. Jag har länge saknat en dag där jag är "ledig". Även om jag inte spelar varje dag har jag hela tiden tankegången att snart ska det spelas, vilket i längden blir ganska irriterande. Dessutom har jag på senaste tiden inte gjort många knop i min lägenhet.

Men nu är det alltså nya tider. Kickoffen idag inleddes med en rejäl städning av badrummet, inklusive rensning av avloppet. Att rensa avlopp är per definition antagligen det äckligaste och vidrigaste man kan göra.

Under min tid i det militära (bättre soldat har sällan skådats :D) vill jag minnas detta som en mycket otacksam uppgift inför helgpermisen. Vill också minnas att jag slank undan detta hemska straff vecka efter vecka. Istället brukade vi utge oss för att ha mycket att göra med bandvagnen, för att sedan smita upp till verkstaden och i lugn och ro gå runt och småpyssla lite.

Kommande måndagar ska ägnas åt mer realistiska sysselsättningar såsom dammsugning, skurning och tvätt av kläder.

Apropå ingenting såg jag nyss en ganska bra film. Den är regisserad av Lasse Hallström och heter "Bluffen", eller "The hoax" på engelska. Huvudrollen spelas av Richard Gere och filmen baseras på en verklig händelse. En författare utger sig falskt för att ha fullmakt att skriva självbiografin för den excentriske miljardären och flygfanatikern Howard Hughes.

När du läser detta Gurra antar jag att du precis kommit hem från kasinot efter att ha krossat Stephen heads up. Så stora grattis, karljävel!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Mina största rekommendationer till dig som älskar film, se Felon om du inte redag gjort det. Bland de bästa filmerna jag sett på flera år. Och jag ser så mycket film så man borde spy och ut och jogga istället.

Anonym sa...

ingen tur för gurra,hamnde ur position på linkan på finalbordet. iochförsig är alla stolar ur pos mot den mannen

Marcus sa...

Gremlins: Ska undersökas, tack för tipset. IMDB:ade den och det ser lovande ut. Val Kilmer har man inte sett mkt på slutet.
Har du sett "a guide to recognizing your saints?. Om inte, grattis.

Mullret: Bara att vara i samma lokal som dig gör att man är ur position. Bjöd du gurra på några fulgroggar? Som sist hemma i Huli-skogarna :)