fredag 8 augusti 2008

Wobbling wednesday

...
Mycket intressant onsdag, av två anledningar.

1) Fick spela om pengar på något annat än poker
2) Fick se en artist i arbete.

Pengar spelades det om på minigolfen. 500 kr, jag mot gurra. Betet uppstod efter att vi klunsat om vilken bana det skulle spelas på. Jag vann och det blev banan närmast motorvägen. Dispyt uppstod och vips vart det insats.

Jag ledde hela matchen. På hål 6 slår Gurra en 6:a och jag en spik, vilket ger mig en 8 slags ledning. På hålet efter slår jag en 7:a o Gurra en 2:a. Samma sak på hål 12. Gurra slår 5 och jag en spik, bara för att slå en 7:a på nästa hål. Som dessutom är ett av mina favorithål på banan.

På hål 14 övertog han ledningen och efter det blev det pannkaka av alla slag. Har man lett ganska stort hela vägen och sedan tappar på det sätt jag gjorde, då är det normalt svårt att kunna återfå fokus på slutet. All heder till Gurra som kämpade tappert. Trodde absolut inte jag skulle torska betet. Anser mig haft värde i spelet på förhand så jag får väl trösta mig med det.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Artisten i arbete är samme Gurra. På kvällen besöktes kasinot. Gurra ligger efter ett par timmar några tusen back och tar ett break. Jag följer efter honom och kosan styrs mot spelmaskinerna. Eftersom jag slutat med sådant var Gurra snäll nog att låta mig trycka varannat tryck (jag tycker fortfarande det är skoj att trycka). På första maskinen vinner han 2.000.

Ny maskin. 500 istoppat. Snabb uppdubbling och uttag på 1.000 kr.

Ny maskin. 500 istoppat. Upp och ner. Jag får in honom på en bonuskarta med free-spins. Prickar in alla extrasymboler vilket ger honom totalt 40 free spins. Dessutom hade han på slutet 14x alla vinster. Då prickade han in en full rad med någon kosntig symbol. Summa summarum, han tog ut på 13.000 om jag inte minns fel. Storhjärtad som han är bjöd han även tillbaka på de 500 han vann på minigolf, som ett slags stilla tack för att jag tröck in honom på bonusen.

Jag har i mitt liv provat att trycka en del på maskiner. Idoga försök till trots har jag aldrig vunnit över 10.000 på en kväll. Inga problem för somliga verkar det som.

Så nu vet ni vad man ska göra när man ligger 5.000 back på poker. Nerför trappen, i med 500, och inled en framgångssaga. :)

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Avslutningsvis. Den här trenden med att man ska avslöja 6 saker om sig själv, den är ju rätt tarvlig egentligen. Nigeriabrev, det är en sak. Där tjänar man pengar alla fall. Men bara okynnes-avslöja saker känns onödigt. Hursomhelst, gjort är gjort.

Ett avslöjande som Tomas B från Falun gjorde fann jag mycket lustigt.

"Har kör rattfull på moped(0,4 pomille) Brukar inte vara så lätt att åka dit för det på moppe eftersom polisen inte har regelbundna kontroller för moped. För att vara säker på att åka fast hade jag hjälmen bakåtvänd, en packad tjej på bönpallen och körde slalom i mittlinjen på Vasagatan, Polisen som tog mig var en ledare för Borlänge Squashklubb som jag spelade mycket Squash med på den tiden. Pinsamheten var monumental för Familjen Bergström och min pappa som är gammal officer har nog aldrig blivit så arg någon gång. På något magiskt sätt lyckades jag få behålla moppen och slippa utgångsförbud."

God Afton


7 kommentarer:

Anonym sa...

Låter som om Gurra skulle kunna vinna en coinflip mot Mazdak bara för att dubbla mot Huge...

/Pal

Anonym sa...

Hur tror du att det skulle se ut om Hasse fick samma utmaning ?

Anonym sa...

Ja Gurra Sundsvall o kanske Sveriges största ture är förmodligen den enda i hela världen om är ev plus på maskiner. O sen ett spel som minigolf där han alltid får vall koppsnurr i är han ju i princip oslagbar.

/bommen

Marcus sa...

Pallen: Ja coinflips mot Huge är inte enkelt. Och ja, gurra skulle kunna vinna flera i rad

Flumberg: Ajajaj, Hasse har mycket smutsiga fakta undanstoppat. Dom vill vi inte ha reda på tror jag. Världen mår bättre om han håller dom gömda ett tag till.

Bommen: Ja han är en ture. En stor ture. Vore kul att se en HU match mellan er. "Battle of the tures"

Anonym sa...

Ojojoj, vilka idioter. Det var ju inte ens jag som spelade. Det var Gurkans turliga fingrar som fixade degen. Jag stejkade. En 95/5-deal som Gurken köpte rakt av.
Om det inte vore för andra personers tur och odugliga banor så hade jag inte tagit en enda torsk i minigolf.

/Gurrrr

Benny Bling Bling sa...

Gustavs otroliga tur visar sig alltför ofta för att det ska vara bra för den lilla karaktär som gömmer sig någonstans bakom skrovmål och sprit.

En man med den tur som han besitter måste nämligen aldrig ta något seriöst. Det löser sig alltit stämpeln är mer accepterat i hans liv än vad amen är i kyrkan.

Anonym sa...

"Det löser sig alltid" - tricket är ingen dålig föreställning. Ständigt återkommande och kostar ingenting att sitta på första parkett för åskådning.