onsdag 17 december 2008

Hemska jul

...
Det här blir mitt tredje raka ointressanta inlägg.

Julen är för mig en plåga. Ända sedan min mamma dog för 5 år sedan har december varit en emotionellt jobbig månad. Den här julen ska firas i Dalarna med pappa och min styvmor, samt med hennes ena barn&familj, plus min systerdotter och hennes pojkvän. Det kommer säkert bli jättetrevligt. Så trevligt som det kan bli. Men det blir ändå aldrig som förut. Mest för att jul förknippas med vanor och minnen från när man var liten. Saker som inte längre kan bli detsamma eftersom en deltagare saknas. Dessutom den person som i princip alla rutiner kretsade kring.

Saken blir inte bättre av att jag själv är inne i en högst jobbig period av mitt liv. Blir under julen ständigt påmind om att jag inte faller in i ramen för hur man ska vara. Varken familj eller barn. Har heller inga egna julrutiner. Därför kommer julen för mig att vara ett nödvändigt ont till den dagen jag hittar min egen familj och kan skapa rutiner för mina egna barn.

2004 spenderade jag julen i Las Vegas med en polare. Vi gick ut och åt en bit mat och drack ett par öl. Sedan spelade vi poker på Mirage hela natten. Det var tider det. Där behöver man inte ha någon ångest över att inte falla in i ramen. För bland dom som tillbringar julafton vid pokerborden i Vegas är ramen att vara precis som man är då. För sig själv, smådrucken och på polett-jakt. :)

Något som är roligt med julen är drickningen på juldagen och annandagen. Får se hur det blir med hemtransport från Dalarna på juldagen. Vet att det lätt kan bli sovmorgon och därmed försenad hemresa. Återkommer i ärendet.

Bjällerklang...

8 kommentarer:

Benny Bling Bling sa...

Om du vill får du gärna förgylla min juldag!
Knäppa några kalla.
Bli kanon.
Sälja lägenheten mot ett järn i baren.
Den vanliga traditionen.
Vad säger du?
Inte låter det fy skam.

Marcus sa...

Näe på juldagen ska det drickas. Åker hem från Dalarna så tidigt som möjligt och plockar upp Montell på vägen. Kommer bli den törstigaste bilen i Nordeuropa.

Vet dock inte vart vi ska gå. Har ni några speciella planer?

Benny Bling Bling sa...

Helt planlöst.
Stadshuset är slutsålt.
Vissa viskar Oscar.
Själv har jag ingen aning.
Går dit ölen pekar.
Vi får helt enkelt återkomma i ämnet!

Anonym sa...

"you cant live on a schrimpsandwish all the time"...åh det var inte jag som sa det. Men den 25 kan vi :)
Vi ska alla knäppa varma och kalla till höger och vänster på juldan. Vi är en bunt planlösa fröknar just den dagen, men där vi är finns det värme och kärlek så det räcker och blir över, det spelar ingen roll var vi(därbland ni också) hamnar, bara vi får ses och rå om varandra ett tag.

Anonym sa...

Lyckades precis, med hjälp av flumberg, komma över 6 biljetter till stadshuset. Så jag, flumberg, sankan, jim, mini plus minis polare wikström drar dit med blixten. Vad sägs om eftersläckare med pytt på larssons?

Marcus sa...

Bempa: Ja, en pytt på Larssons blir bra. Förutsatt att jag är i medvetet tillstånd då. Kan ju bli så illa att något läskarproffs måste åka taxi med mig hem och följa mig uppför trapporna innan det. :)

Blir det bra drag på stadshuset? Hörde att DJ Mengele ska lira :)

Anonym sa...

Nej, nej... Dj Goebbels ska lira på Stadshuset.

/HG

Anonym sa...

Men avslut! Det är Heinrich H - B-Boy crew som går lös på Stadshuset... Gurk - Jag har firrat 10 spots på Stadshuset, även ett litet uppdukat borde för di törstige kommer att vara dukat i vårt namn ;) Ibland har man tur... Det är i vanlig ordning hemlig betalning med svarta pengar som kommer att ske för di deltagande läpparna! Vi ses i Gävle på torsdag!