söndag 21 december 2008

Tony Söderhäll Memorial

...
Biljardtävlingen blev precis det fiasko jag väntat mig. Flög i 2 raka. Den här förlust-vanan är jag inte riktigt van vid. Förr om åren kanske jag inte vann så många titlar men jag gick i princip alltid till slutspel i tävlingarna. Tyvärr kan jag inte heller skylla på otur då det var min egen klantighet allena som strulade till det.

Chamat tröstade min snabba sorti med orden: "Det är så man skäms. Torska i 2 raka. Det här slutspelet behöver någon som du. Som lättar upp stämningen lite".

Det var inte hela världen att jag bustade ur tävlingen för det hände så mycket annat som var roligt.

På tävlingar sanktionerade av Svenska Biljardförbundet får man inte dricka alkohol under match. Inte heller får man ta en bira i baren mellan matcherna. Eftersom biljardspelare är ett törstigt släkte fuskas det ständigt med reglerna. En klassiker är att gå in på någon närliggande pub och snabbt som blixten få någonting innanför västen. En annan klassiker är att ha öl & whiskey i bakluckan på bilen och vid tillfälle smita iväg för att lägga i parkeringspengar. :)

Inför första matchen beställde jag ett glas vatten. I väntan på att bartendern skulle ordna detta tittade jag mig omkring. I andra änden av baren står Erik med en kruka i handen och jag visste att han oxå precis skulle spela sin första match. Han påstod att det under den här tävlingen var okej att dricka, vilket bekräftades av tävlingsledaren. Nya order till bartendern: "Skit i vattnet. Spill upp en bira istället"

Inför min andra match stod jag återigen i baren och häckade. På min vänstra sida glider Maioli upp och beställer en latte. För er som inte känner honom bör nämnas att han är en sparsam person. Så pass sparsam att det inte är vanligt att se honom handla någonting överhuvudtaget. Därför var jag redan i lite små-koma av att se honom beställa. Latten levererades och tingade ett pris om 25 kr. Han räcker fram en 50-lapp och väljer sedan att GÅ IFRÅN VÄXELN. Jag sprang efter honom med pengarna och undrade hur detta var möjligt samt ifall han försökte ha ihjäl mig (genom hjärtfnurra av chocken). Den här incidenten framkallade många glada skratt och blir säkert en klassiker framöver.

Resten av kvällen ägnade jag åt att spela lagbiljard-matcher med Jesse. Tror inte det finns något lag i Sverige som slår oss på förhandlingsbordet. När matcherna väl kommer igång är det oftast bara en formalitet. Defilera in i mål liksom. Mycket riktigt. Spelade fyra matcher med Jesse igår och vann samtliga.

Senast jag var i Gävle fick vi igång Chamat o Rillis på en danstur. Den matchen var till 95% vunnen i förhand. Vi förhandlade fram sensationellt fördelaktiga villkor. Rillis kommentar efterår var något i stil med "Han är ju bland dom bästa i världen. Det är inte meningen att han ska missa bollar till höger och vänster". Stor underhållning att det var han som fick skulden oxå....

Chamat slår regelbundet alla topp-spelare i världen. Men i slutändan kan det vara jag o Jesse som ställer till mest problem för honom. Därför försökte vi få igång en match med honom och Snöret. Varannan stöt. Dom ville ge 1 före till 5 medan vi insisterade på 2 före till 5. Stoltheten segrade och matchen blev aldrig av.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Tävlingen spelades klart idag och det blev Chamat som tog hem titeln och förstapriset på 10.000 kr. Spektaklet avrundades med en minnesstund för Kritan där bla hans mamma höll ett fint litet tal.

Den här tävlingen blir årligen återkommande och ett vandringspris har instiftats. Förutom prispengarna var det även tavlor i pris. Håll i hatten vilka vederstyggliga konstverk. Jag har nog inget öga för konst men jag skulle bli skakad om inte vilken random dagisunge som helst skulle kunna göra det bättre.

Efter tävlingen var vi ett 20-tal original som avrundade helgen med lite kinamat på Lams Terass. Fantastiskt trevligt. Per Prim höll låda med gamla biljardhistorier. Chamat ville fira segern och erbjöd mig 500 kr om jag stannade kvar och tog några öl med honom. Berättade då om den numer gällande taxan. Instiftad av Tonke. För 5.000 kr följer man med utan krångel. För 2.000 kr ställer man upp men kräver även hämtning. För 1.300 kr blir det ingen affär. Då blir det nätpoker istället. Alltså kunde jag inte acceptera ett sånt skambud som 500... :)))))))

Jag har precis kommit till Tällberg och, tack vare min bakishet, redan bustat i turneringen som skulle ta mina platta fötter till Bahamas. Allting negativt har något positivt med sig. I det här fallet blev jag belönad med möjligheten till en tupplur. God afton....

3 kommentarer:

Anonym sa...

Den stora frågan återstår. Tog Maioli emot växeln när du kom springande med den???
Snälla, svara rätt på den frågan nu så att jag slipper tillbringa julhelgen i gravt chocktillstånd som slutligen leder till svår apati och oförmögenhet att själv ta till repet!!

/Pal

Marcus sa...

Ja han tog emot den med öppna armar. Det såg till o med ut som han skämdes lite. Vilket leder mig till antagandet att han vunnit Drömvinsten eller nåt. Han måste tycka det är nog nu, att han har så mycket att det är lika bra att börja elda...

Anonym sa...

a klart man fick kruka