tisdag 9 december 2008

Minkpälsar säljes!!

...
Våran pokerlokal börjar äntligen bli klar för användning igen efter vattenskadan. Hela golvet blev inte skadat så enbart hälften behövde bytas. Det har medfört att det "gamla" golvet skiftar i nyans från det nya. Dels på grund av att vattenskadan så smått inkräktar på området närmast det nylagda golvet, och dels på grund av att mattan är lite smutsig sen förut.

Pratade med fastighetsbolaget idag. Tjejen var supertrevlig och väldigt tillmötesgående. Dom kommer antagligen stå för en mattvätt på den gamla delen. Dessutom har det inte varit några problem att få reducerad hyra för den här perioden etc etc. Vi har inte kunnat få bättre behandling.

Eftersom vi alla var bortresta när vattenskadan skedde var dom tvungen att magasinera våra saker för att kunna komma igång med saneringen. Grejorna har varit totalt otillgängliga fram till nu, även fast dom bara stått innanför en förrådsdörr 1 meter från vår ingång. Flera viktiga saker slank med i magasineringen. Min dammsugare (ej kunnat dammsuga hemma utan har fått sopa), mitt favoritskärp samt gitarren till mitt Xbox360.

Lustigt nog har ingen varit in i det där förrådet på väldigt länge. Hur vet jag det? Jo på 80-talet låg det en klädbutik som hette "Alf Westins" i samma kvarter. Butiken var i 2 plan. Övre plan på marknivå där HTH kök idag ligger och källardelen i vår lokal. Därför fanns det i förrådet säkert hundra oanvända jackor. Både pälsar och figursydda skinnhistorier. Plus 2 kartonger med riktigt rejält omoderna damtrosor. Mamelucker deluxe. Så om någon känner sig sugen på att köpa grisen i säcken är det bara att hojta till. Jag menar, hur ful kan jackorna vara? Dom kostade enligt prislapparna cirka 2.000 för 20 år sedan. Det måste alltså vara riktigt exklusiva kreationer.

För att få ordning på lokalen lite pronto ska vi imorgon ha operation dagsverke. Eller operation eftermiddagsverke snarare. Tony har redan börjat klaga på att han kanske inte kommer vara vaken förrän framåt kvällen. Vaktmästaren som ska låsa upp förrådet slutar kl 16. Så allting måste ske innan det. Återkommer med rapport kring hur mycket som egentligen blev gjort.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Spelade superbra squash tidigare idag och vann med övertygande 5-0 mot en kille som spelade fiffigt och klurigt. Jag fick lite gratispoäng på min serve samt på mina korta bollar. I övrigt var det jättefint spel och många långa jobbiga dueller.

Vila imorgon och sen på onsdag börjar nya serien. Sticker ut hakan lite och säger att vi antagligen går upp till tvåan direkt. Då måste vi komma topp två. Så länge min lagkamrat inte slår sönder sitt nya racket bör det kunna gå. Han har nämligen spelat som en dröm ända sedan han inhandlade det. Själv spelar jag väldigt bra och det känns som sviterna av förlusterna mot alla dom där duktiga spelarna senaste stegarna har tagit mitt spel till en ny nivå. Lägg därtill nykterhet i 2 veckor och någorlunda nyttig kost så har ni stavat ordet sylvass.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Nu har jag precis skrivit mitt tråkigaste blogginlägg någonsin. Inte roligt. Inte bittert. Säkert heller inte intressant. Förlåt för det. I fortsättningen kommer jag välja tystnad när jag har så här trista saker att berätta.

Så för att avsluta med stil bjuder jag på en rolig historia jag fick som sms för ett tag sedan.

En mörkhyad kommer in på en bar och har en papegoja på axeln. Han går fram till baren för att beställa.
- Vart har du köpt den där, frågar bartendern
- i Afrika, svarar papegojan

Jag brukar inte gilla den här typen av historier men när jag fick det här sms:et skrattade jag av och till hela dagen. Trots att jag egentligen borde gråtit över min trassliga vardag.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hahaha!
Varför svarar du inte i luren?
Helt allvarligt: lägg undan en minkpäls till mig. Har alltid vilja vara en hallick. Jag bryter mig in om du inte ordnar det.

/HG