måndag 22 december 2008

Täck Leksand i aska....

...
Fick några frågeställningar besvarade idag.

Fråga: Vart åker man för att komplettera julhandlingen ifall man befinner sig i Tällberg?
Svar: Till Leksand.

Fråga: Kommer man hitta det man söker?
Svar: Definitivt inte

Fråga: Finns det överhuvudtaget någonting intressant att köpa där?
Svar: Ja.. Mängder av saker ifall ens passion är antikviteter, garn och dalahästar.

Sämre shopping har aldrig skådats. Det finns alltså inga affärskedjor som etablerat sig här. Inget H&M, MQ eller Brothers. Inte heller butiker som Duka eller Cervera. Det är bara att fetglömma att finna Nilson skor eller Din Sko. Det finns bara lokala tragiska småbutiker som säljer hemslöjdsattiraljer eller andra saker av motsvarande fånighetsgrad. Det är alltså ett spirande näringsliv ifall man är 200 år gammal.

Kände mig aningen lurad och sms:ade Tomas från Falun för att få berömma hans kära Dalarna lite, samt för att få nya shoppingtips till morgondagen. Han svarade:

"Ja missa inte Allans Sport bara. Dom har bra sortiment av ingenting samt hjärndöd ägare"

När jag senare över telefon frågade ifall Rättvik var bättre påstod han att det är SÄMRE. Om vi antar att det är sämre kan det knappast finnas några butiker alls. Antagligen ett öde torg med en take away-pizzeria utan sittplatser. Så dit kan vi inte åka.

Det blir att styra kosan mot Insjön. Clas Ohlsons högborg. Där ska det tydligen finnas gyllene shoppingmöjligheter. Återkommer med rapport. Förväntat pensionär/icke-pensionär ratio är 10:1. Antagligen även det mest välsandade stället i hela världen. Annars knäcks det lårbenshalsar i samma mängd som valnötter under julhelgen.

Holla....

Inga kommentarer: