fredag 7 mars 2008

Dagens tennis

.
Dagens spel började på värsta tänkbara sätt. Andy Murray, skotten som slog Federer i första rundan, tog sig an Nikolay Davydenko. Murray hade vunnit de tre senaste mötena och Davydenko form på slutet har varit tvivelaktig.

Jag hade tidigare spelat Murray som vinnare av turneringen till 4,2 ggr. Dessutom spelade jag honom i matchen till 1,73, med planen att trada hold i hans servegame.

Redan från start syndes det att Davydenko var i storslag. Hans servereturer var oklanderliga och han såg även ut att vara den starkare spelaren mentalt. Hade chansen att sälja av matchen till jämnt upp vilket jag borde ha gjort. Min egen idioti i kombination med oviljan att ge upp tron på Murray som turneringsvinnare förhindrade alla sådana planer.

Sist jag såg Murray var i förra årets Franska öppna där han sånär slog ut Nadal. En match där han visade mycket hjärta och kom upp med vinnare från helt omöjliga positioner. Idag var han alldeles för passiv och lät Davydenko ta kontrollen över varje boll. Hans serve var dessutom inte på topp. Uppå alltihopa gnällde han som en liten bortstkämd snorunge efter var och varannan boll. Han svor högt och ljudligt och verkade även förolämpa bollkallar och linjemän, dvs fotfolket som ser till att ATP-touren kan ha penningstinna turneringar varje vecka. Murray tappade mycket cred hos mig idag och han borde verkligen kunna visa upp samma respektabla beteende som dom andra toppspelarna gör.

Är det några som borde få tillåtelse att få dillerium är det dom stackars satar som harvar runt år ut och år in utan att vinna något.

Murray kommer vi se mer av och han är fortfarande i mina ögon en jättetalang som mycket väl kan Federers tronarvinge.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Nästa match var Andy Roddick vs Rafael Nadal. Två olika stilar. Nadal med sitt effektiva extrema top-spin spel och tidernas kämpaglöd. Roddick förlitar sig uteslutande på sin serve och sin starka forehand.

Redan i första rundan visade Roddick att han är i storslag. Han manglade totalt stackars J C Ferrero och fyrade in nästan 20 ess på vägen. Efter den matchen spelade jag även honom som turneringsvinnare till cirka 11 ggr slanten. Planen inför matchen var, precis som i förra debacklet, att trada hold på hans serve.

Roddick vann matchen med 7-6, 6-2 och spelade extremt bra. Han servade som en demon plus att han i första set var närmare att bryta Nadals serve än vice versa. Hans backhand, vilken blivit mycket bättre under hans tid med Jimmy Connors som coash, var bättre än på länge och indikerar sannerligen att han höjt sig ett steg och blir att räkna med framöver.

Roddick är för övrigt min favoritspelare och jag fullkomligen älskar att se hur han agerar på banan. Han lyser oftast av självförtroende och i mina ögon sklijer han sig kraftigt från de andra stor-servarna. Jag hoppas han vinner en grand slam i år. En sak är säker, det kommer inte att ske i Franska öppna, men möjligen i Wimbledon eller US Open om formen håller i sig.

I semin möter han Novak Djokovic, en annan möjlig tronarvinge som tidigare i år vann Australian Open. Han spelar på topp just nu och kan ha tourens bästa servereturer. Den matchen är viktig, för om Roddick vinner kommer mina turnerings-vinnarspel att generera en bra slant. Om det spricker måste jag hoppas att Davydenko vinner mot honom i finalen, vilket jag inte riktigt kan se.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Eftersom scoreboarden är så laggig har jag valt att inte trada särskilt mycket. Det är svårt när man hela tiden ligger 10 sekunder efter marknaden. Därför har jag i Las Vegas-turneringen börjat hålla mig till min gamla vinstformel, dvs spela innan match på de matcher jag finner värde i.

Hittills har jag fått in 2 av 2. Oddsen har varit fina 3,55 samt 2,36.

Lite senare inatt spelar Ginepri mot Baghdatis och jag har valt att spela Ginepri till 2,86. Ginepri var ett underbarn som spåddes en lysande framtid och han hade sitt bästa år 2005 då han kom till semifinal i US Open, där han förlorade en stenhård fem-setare mot Agassi. Sedan dess har han inte nått upp till samma standard, men nyligen har han bytt tränare vilket redan resulterat i ett bra resultat i Australian Open i år. En nytänd Ginepri på amerikansk mark kommer inte att bli någon picknick för humörspelaren Baghdatis.

Inga kommentarer: