måndag 10 mars 2008

Filmtips

.
För att inte fastna i samma gamla mönster tror jag mycket på att diversifiera sig själv litegrann. Hittills har jag pratat mycket om spel och dobbel.

Någon gång emellanåt tänkte jag slänga in lite filmtips. RilleG pratar ofta om att jag gillar Wes Anderson filmer för att framstå som intelligent, och jag kontrar med att säga att han lyssnar på pretentiös musik av samma anledning. Detta erkände han nästintill i sin senaste blogg. Mycket stort av dig Richard. Dock gillar jag genuint Wes Anderson filmer och jag kommer återkomma till dom vid ett senare tillfälle.

Förutom tidigare nämnda filmer älskar jag dramafilmer. Tänkte därför tipsa om 2 fantastiska filmer som inte lämnar någon oberörd. En riktigt bra drama-film ska framkalla tårar, så är det bara. Man måste kunna tillåta sig själv att verkligen leva sig in i berättelsen för att få ut maximal beröring. Tror killar är mycket sämre på detta än tjejer. Är nog en macho-pryl...


A love song for Bobby Long

Helt fantastisk film med Scarlett Johansson och John Travolta.
Handlar om Purslane som återvänder till New Orleans efter sin okända mammas död. I mammans hus, som Purslane ärver, bor 2 st alkoholiserade vänner som inte riktigt accepterar att bara flytta därifrån och lämna plats till dottern.

Alla tycker dom har mer rätt än de andra till huset och det som ser ut att bli en redig ovänskap utvecklar sig snart till en stark vänskap.




A guide to recognizing your saints

Handlar om Dito som växer upp i slummens New York. Han och hans kompisar har en strulig ungdom och rör sig i kriminella kretsar. Dito lyckas ta sig iväg från detta och hamnar i Kalifornien, medan hans forna vänner fastnar i droger och tung kriminalitet.

När Ditos pappa blir sjuk återvänder han för första gången till New York. Där rullas en massa gamla minnen upp och han konfronteras med saker han förträngt under sina år i Kalifornien. Helt otroligt gripande berättelse.

4 kommentarer:

Anonym sa...

men nu glömde du ditt bästa filmtips nämligen murderball, en mycket trevlig bakisfilm! du kan väl dra handlingen själv.

(5 tummar från mig)

Marcus sa...

Hohohoho.....

Ja den filmen vill man inte glömma...

5 tummar ja.....

Anonym sa...

Jag rekommenderar Fäbodjäntan. Eller Monsters Ball. Det är lyckofilmer.

Marcus sa...

Varför inte ungdomsfilmen "Nu bränner vi ner folkparken"