torsdag 24 april 2008

8-ball VM i Dubai

.
Min gode vän Marcus Chamat har nått semifinal i 8-ball VM som spelas i Fujairah utanför Dubai.

Han slog Dimitri Jungo från Schweiz i kvartsfinalen relativt komfortabelt. På vägen fram har han bland annat slagit The Prince Of Pool, Corey Deuel. Mycket imponerande.

Marcus är ju en erkänd världsspelare i fler discipliner, men i mina ögon passar 8-ball honom som handen i handsken. Särskilt om det är svårspelade bord, dvs att det blir kluster av bollarna vilket i sin tur gör att det blir långdragna upplägg med mycket trixiga stötar.

Han är just nu garanterad $10.000 och senare ikväll spelar han mot Ralf Souquet, en av de bästa genom tiderna. Har en bra feeling och tror att han har god chans att vinna. Han sms:ade och skrev att allt känns bra och att han behöver pengarna..... och titeln.

Det finns ingen så svårslagen som en black biljardspelare.... :) Det är sedan gammalt. Black och törstig (på alkohol) är en livsfarlig kombination när det kommer till denna underbart dekadenta idrott.

Jo det är en idrott. En sundsvalls-legend, groven, hittade inte sin kö och yppade
- Var är min idrottspinne?

Därmed fastslaget att det är en sport. Biljardförbundet är medlem i riksidrottsförbundet oxå. Tillsammans med andra fysiska idrotter som boule och minigolf.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Biljard ÄR en sport. Jag ÄR en idrottsman!

/Pal

Marcus sa...

Det är du Pallen. Ett riktigt fys-fenomen. Precis som oss andra biljardspelare.