måndag 14 april 2008

It's all gone Pete Tong

.
Vill tipsa om en bra film jag såg häromdagen. It's all gone Pete Tong.

Den handlar om en DJ på Ibiza som har allt man kan önska sig. Pengar, berömmelse och damer. Problemet är att hans hörsel försvagas och det går så långt att han blir döv. Han kan således inte fortsätta DJ:a och till följd av detta hamnar han i en svår depression där han gräver ner sig i droger och ensamhet.

I början av filmen påstår dom att den baseras på en sann händelse, men det är bara bullshit. Om det vore sant kanske scenerna där han mår dåligt skulle vara lite mer tragiska.

Visa scener är legendariskt roliga. Tex youtube-klippet här. Han spelar tennis med sin fru. Iförd morgonrock och båda två har grogg-glaset med sig på banan. Kolla in hans serve-teknik, vart bollen landar och vad han säger efteråt.




Det finns en annan scen där han ska ta livet av sig. Han tejpar fast fyrverkeri-pjäser runt huvudet och tänder på en lång stubin. När stubinen brunnit ett tag ångrar han sig men kan inte släcka den med händerna. Snabbt som ögat måste han leta upp en vattenpöl för att släcka anordningen. Mycket dråplig scen.

Tror det här är en film som man antingen älskar eller hatar. Själv älskar jag den och efter konsultation med Heders-Gurra har det visat sig att han oxå gör det. Så om jag får skit för detta kan Gurra stötta mig. Alltid en liten tröst.

1 kommentar:

Andreas sa...

Jag har sett rullen. Den ar grym. Otroligt svar men samtidigt gripande. Far jag lov att rekommendera Juno. Stor konst.