lördag 14 november 2009

Bored to death

...
Igår var det fredagan den 13:e. Föga oväntat bjöd den dagen på sin beskärda del av otur. Tack och lov fortsatte jag spela en bit in på lördagen den 14:e och kunde således reda upp det mesta av trasslet. Hög ålder medför inte bara fysiska och kosmetiska skavanker, utan även en viss listighet när det kommer till såna här saker.



Jag har precis sett klart första (och hittills enda) säsongen av tv-serien "Bored to death", efter ett tips från Hahn. En helt fantastisk serie med Jason Schwartzman (ofta med i Wes Andersons filmer) i huvudrollen. Han spelar en semi-känd författare som, till följd av sin höga konsumtion av marijuana och vitt vin, blivit lämnad av sin flickvän. För att aktivera sig erbjuder han, via CraigsList, sina tjänster som olicensierad privatdetektiv. Utan någon som helst erfarenhet. Han hamnar minst sagt i en del knepiga situationer.

Hans bästa kompis Ray, även han en misslyckad estetisk lagd själ utan arbete, är underbar. Han har en dråplighet som är svår att beskriva. Men man kan säga så här. När det är jackpot på v75 är det inte Ray som står där som ensam vinnare efter lopp 7. Den tredje huvudkaraktären är en excentrisk tidnings-redaktör som har bekymmer både med sin ålder och med det faktum att han fortfarande älskar sin ex-fru. Spelad av Ted Danson. Ja just det, barägaren från gamla goda "Cheers".

Humorn får väl klassificeras som aningen mörk och hela serien går i ett långsamt tempo. Monologerna är underbara och konkurrerar med att vara lika välskrivna som i 'Californication". Don't miss out....

Nu vankas det snart glögg och jag återkommer imorgon angående vilken av flaskorna som var godast :)

Inga kommentarer: