söndag 8 november 2009

November nine

...
Finalbordet i poker-vm är sedan några timmar tillbaka äntligen igång. Hypen har dom senaste månaderna varit enorm. Mestadels för att pokerns superstjärna Phil Ivey är kvar bland de nio.

Via Bluff Magazine kan man följa spelet. Det är ingen videoupptagning där man kan se hålkorten, utan en ljudupptagning och en datasimulering av bordet. 2 spelare har bustat hittills.

Först James Akenhead, som vid spelstarten var den shortaste stacken vid bordet.

Sedan var det Kevin Schaffels tur. Han open-raisade med AA, fick syn från Steven Begleiter på knappen, och re-raise från Eric Buchman i big blind. Schaffel ställer all-in och Buchman tänkte i en evighet innan han till slut synade med KK. Bara det faktum att han tänkte så länge är sjukt. Men man måste ge honom cred för att inte automatsyna där. Behöver jag säga att flop kom KQJ och ytterligen en kung på turnen. Schaffels nästa insomning utan hjälp av medikament beräknas bli någon gång nästa decennium. Vilken mardröm.

Precis i detta nu uppstod en helt bisarr pott. Jag såg inte vad som hände preflop, med floppen kom 234 med 2 spader. Chipleader Darwin Moon betar ut, blir omslagen av Steven Begleiter, och Moon re-raisar till dryga 20 miljoner. Begleiter ställer all-in och det kostar Moon 6 miljoner att syna i en pott på 45 miljoner. Efter lång betänketid FOLDAR karln!!!!!! Helt otroligt med tanke på att han fick 8 mot 1 på sina pengar, och därmed har odds för att syna med praktiskt taget vad som helst. Ska bli mycket intressant att se den handen när tv-produktionen är klar.

Vad det gäller Phil Ivey spelar han mycket tight och har inte varit inblandad i många potter. Tror han var uppe i strax över 11 miljoner som mest, och är nu bordets shortstack med dryga 8,5 miljoner.

1 kommentar:

Andreas sa...

ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZnoozefest!