lördag 28 november 2009

Hejja hejja

...
Min vän Marcus Chamat jagar för tillfället vm-guld i Filippinerna. 10-ball är disciplinen och slutspelet börjar idag. 64 spelare är kvar och i den första rundan möter han en taiwanes. Det blir med andra ord ingen gratismatch. I Taipei ska det tydligen finnas uppemot 1000 biljardhallar, som i genomsnitt har cirka 20 bord. Lägg därtill den asiatiska disciplinen och ni har en formula som producerar fram världsstjärna efter världstjärna.

Chamat har antagligen det bästa vm-snittet i modern tid. På 10 år har han varit i en semi-final, flera kvartsfinaler, och mig veterligt inte missat slutspel en enda gång. En helt makalös bedrift med tanke på det högklassiga startfältet. Är det någon som står på tur att vinna är det han.

På en mer hobbyaktig nivå ska jag försöka ta hem den lokala 5:a 9:a tävlingen idag. Vi får väl se hur det går med den planen.

*EDIT* Hade just en diskussion med Pallen kring vad det är troligast att bli miljonär på, spelmaskiner eller biljard?

Svaret vi kom fram till är otvivelaktigt spelmaskiner. I biljard krävs det en hel massa bra stötar i pressade lägen, medan det på spelmaskiner bara behövs ett enda bra tryck. Det får bli dagens visdomsord. *SLUTEDIT*

Inga kommentarer: