måndag 23 november 2009

Tvtvtvtvtvtvtvtvtvtvtvtvtvtvtvtvtvtv

...
På dagtid är det precis som att tv-kanalerna tävlar med varandra angående vem som kan visa det mest ointressanta programmet. Jag kan föreställa mig hur det låter när SVT-chefen ringer till Jan Scherman på Tv4 och säger att "det här slår ni alla fall aldrig"

SVT1: Barnkonventionen firar 20 år.
Enligt tablån en "lekfull konsert från Berwaldhallen". Av det jag såg var det ingenting lekfullt, utan världens tristaste symfoniorkester som tolkade något verk från 1100-talet.

SVT2: Jämställdhet i politik och arbetsliv
Arbetsmarknadsutskottets Hillevi Engström (M) har bjudit in parlamentariker från EU:s alla medlems- och kandidatländer samt från EU-parlamentet för att diskutera jämställdhetsfrågor.
Ja, ni hör ju själva. Spektaklet ackompanjerades av en powerpoint-presentation så tråkig att den skulle få en nyutsprungen ross att vissna.

Trean: Oprah Winfrey
Väldigt sällan intressant. Dom enda gångerna det är i närheten av intressant är när det är celebriteter i studion. Fast dagens ämne var goda råd under ekonomiska kristider. Det var ett evigt jämrande från folk som blivit tvungna att sälja sina hus och bosätta sig i tält.

TV4: Förlossningskliniken
Ingen, och då menar jag ingen, borde vilja se en svettig mamma som precis pressat ur sig en slemmig och blodig bebis.

Tv4+: Glamour
Zzzzznooose-fest.

Femman: Gossip Girl
Det här programmet är väl det närmaste vi kommer någonting sevärt. Fast eftersom jag inte hängt med i dom små bortskämda slynglarnas liv, går även det bort.

6:an: Hemma hos Fran
Den rösten kan skära igenom betong. Hörlurar på. Eller det behövs nog inte. Sedan gatufesten har jag haft konstant lock för högerörat. Hörlur på snarare.

MTV: America's best dance crew
Har vi inte sett nog med dansprogram? Jag skulle möjligen vara intresserad av att se Leif Loket Olsson dansa squaredance. Till Let's Dance uppfyller min önskning håller jag mig borta.

Tv4sport: Jakt&Fiske
Den där brillprydda programledaren är ingen personlig favorit. För det första irriterar hans utseende. För det andra tror jag inte han har en susning om vad han sysslar med. Alldeles nyss fick han upp fiskar som var mindre än själva draget. Det borde inte vara kvitto på någon mästartitel inom området.

Tror jag slår av tv:n och tittar på när målarfärg torkar istället. Det blir man alla fall inte uttråkad av.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Så du blev så pass bedrövad att du snickrade ihop ett inlägg. I Jakt&Fiske instämmer jag helt med det du tycker. Ibland står han med spöt från båten, sen får han den där förvånnade blicken när det hugger. Ungefär som, Vafan har dykarn redan krokat på fiskfan, jag har ju inte gett tecken än.. Eller ojojoj nu kommer rådjuret springandes pang. Sen bryts kameran. Din jävla idiot du skulle inte skrämma ut det förns jag stog med ryggen emot, och kunnde visa mina reflexer

/Löjan

/Löjan

Anonym sa...

Är det Wille du syftar på i Jakt & Fiske så är han riktigt kunnig inom sitt område....i övrigt så håller jag med dig om tv-tablån...INTE bara på dagtid..

Håkan sa...

Satt vid exakt samma tid och kollade runt. Fastnade mitt i Hertigen af Västergötlands största leende. Dog en smula. Död åt Ockelbo!

Marcus sa...

Håkan: När jag ska in på demens-boende tror jag Ockelbo kan vara ett tänkbart alternativ.

Löjan: Vilken grej att ha uppgjorda fiskeprogram. För att fisken ska sprattla sitter det snören i den som styrs av någon dock-teater-specialist på behörigt avstånd.

Anonym: Jaha, där sprack alltså min sågning av brill-snoken Wille. Men han har åtminstone otroligt irriterande glasögon på sin näsa, det måste du hålla med om?

stefan Frankl sa...

Kungligt Gurk du borde jobba som tv-skribent, jag kan verkligen spela upp deras samtal i huvudet.
Svårt val vad jag skulle valt att titta på, hade nog bara vänt på mig och somnat om.

Stora Grattis till alla shots igår :)

Marcus sa...

Frankl: Tupplur var precis vad det blev faktiskt. Tyty för berömmet kring shotsen, dom satt som en smäck.

Fina kort btw....

Anonym sa...

Håller med om brillorna:)