onsdag 14 januari 2009

Diablo....

...
Vilken uppfriskande själavård jag precis ägnat mig åt. Jag har spelat dataspel. Diablo II för att vara mer exakt.

Det här är ingenting jag brukar nämna men strunt samma. När jag lärde känna Rille visade det sig att vi bägge varit hooked på Diablo II. Så vad göra än att börja spela igen. Sedan den dagen har jag med jämna mellanrum haft mina Diablo-pass. Oftast sker det när Rille är här så vi kan spela sida vid sida. Han är ledaren och jag springer strax bakom och ställer dumma frågor.

Vart är vi? Vart är vi på väg? Vilken boss ska vi möta? Är han resistent mot cold?

Nu låter det som jag gör lika mycket nytta som en stor ryggsäck med tegelsten. Men sanningen är den att Rille också har sina brister. Han är tex mycket stressad. Så ibland när den rätta taktiken är att smyga och locka ut fienden en efter en sticker Rille in näbben och startar en berserkargång som oftast slutar i döden. Osså måste vi börja om.

Vi har oxå våra namn. Rille heter tex m_sjoberg78 och det tar jag som inget annat än en hyllning till min underbara person. Själv heter jag Stefphen och det är en hyllning till en annan underbar person. En brillsnok från kasinot som säkert vunnit ett par miljoner av mig totalt.

Jag är egentligen ingen dataspelsnörd. Vilket bevisades för 6 månader sedan då Heders skulle lura in mig i WoW-träsket. Jag provade spelet, tyckte det var sådär roligt och slutade efter en dryg månad. Gurra brukar säga till Rille att han är den bättre ledaren av dom två. Fast det tycker inte jag. När Gurra skulle leda mig i WoW brukade han bland annat sno fina vapen framför näsan på mig. När vi skulle åka någonstans åkte han oftast först själv och började sedan med våra gemensamma uppdrag ensam i väntan på att jag skulle komma fram. Plus att han ideligen ville fightas heads up, trots att han vann varje gång eftersom hans tama gris var framme och högg efter mig och gjorde så att mina besvärjelser landade på honom istället för på Gurra. Så Rille är enligt mig den bättre ledaren. Sorry kompis :)))))))

Det är bara att konstatera att man tillhör fel generation. Dessutom är WoW alldeles för populärt och på tok för tidskrävande.

Däremot längtar jag till den dag Diablo III har premiär. Att det ska släppas är redan klart och på Blizzards hemsida kan man se video-trailers. Något release-datum är inte klart men både jag och Rille hoppas att det sker innan man blir pensionär. Vilket man i pokerbranschen blir i 35års-åldern.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ska skicka Kistaman på dig din otacksamme jävel...

Marcus sa...

Han ligger på Görans soffa och kommer inte röra sig någonstans. Möjligen att man kan stöta på honom i någon instans.

Anonym sa...

Nu har jag suttit och skrattat åt din beskrivning av Gustavs ledaregenskaper sedan du skrev inlägget. Ren och skär poesi. Kan det månne vara läge att posta stycket på hans Facebookgrupp?

Anonym sa...

Jag tycker att beskrivningen skvallrar en hel del om hur seg och dålig Gurkan var. Rille brukar tycka att han är efterbliven och trögtänkt i Diablo också...
Men vi låter honom hållas eftersom han är den ende av oss som har bil.

/HG

Ps. Kistman hälsar att det är i Jeppes soffa han häckar för tillfället. Han har nyligen installerat en kyl i närheten. Ds.