torsdag 29 januari 2009

Utmaning igen...

...
Jag märkte först igår att jag återigen blivit utmanad. Av tjejen med det mest charmiga namn man sett på en blogg. Miss BigPanty.

10 Första


Första bästa kompis - Anna-Stina på ridskolan.... Skojar bara. Det finns ingen riktigt. Vi killar jobbar inte så mycket med konceptet bästisar. Vi delar in människor i 2 kategorier. Personer man orkar se och personer man inte orkar se.
Första bil - Den jag har nu... En Audi A3, 02:a (säljes för bra pris vid kontant och kvick affär)
Första kärlek - Vill minnas att jag hört något om en dagisfröken. Annars var det väl en rekordpräktig tjej på mellanstadiet som alla suktade efter. I femman tog hon sin Mats ur skolan och flyttade till Kalmar.
Första husdjur - Undulater. Pelle och Madonna. När Madonna ruvade på sina ägg blev det trassel i förhållandet. Pelle hade sönder äggen och som vedergällning hackade Madonna ihjäl Pelle. Hon blev således allena och dog själv av brustet hjärta. Begravdes runt knuten. Sorglig historia egentligen. Rättigheterna till filmes säljes till bra pris vid kontant och kvick affär
Första semester - Gran Canaria när jag var 7. Lyckades tappa bort mina glasögon dagen innan vi åkte. Stor kokning på min stackars mamma
Första jobb - Reklamutdelare åt SDR. Hatade han som var ansvarig omedelbart och grundlade ett förakt mot auktoriter. Hämnades i smyg genom att kasta bort en ansenlig del av varje veckas reklamblad
Första köpta skiva - Kasettband var nog Herreys och skiva kan ha varit en Michael Jackson EP
Första piercing - Inte riktigt min grej. Kan vara snyggt på tjejer men gillar ändå inte konceptet att vanhelga sin kropp.
Första konsert - Måste varit Roxette i folkparken strax efter deras genombrott. Jag var 10 och vi hade picknick i gräset med en kompis familj. Som ni kanske förstår blev jag aldrig den personen som påtänd står i knähög lera på Roskilde-festivalen och headbangar till Sator.

8 senaste


Senaste alkoholdrycken - Oj.. Januari är ju nykter men drack ett par munnar champagne hemma hos pappa för ett par veckor sedan. Planerar stor revansch på den fronten så snart det blir februari. Det vankas stor pokerhelg på kasinot och av erfarenhet vet jag att det brukar kunna sluta i fylla. Jag hoppas på söndags-fest på Skepparn.
Senaste bilfärd - Till akutmottangningen för en stund sedan. Hade tid för röntgning av foten. Stukningen går aldrig över. OS 2012 är i fara.
Senaste filmen du såg - The curious case of Benjamin Button
Senast ringda telefonsamtal - Till HedersGurra för att höra vad karljäveln sysslade med. For your information såg han på Sopranas och lät allmänt nedstämd.
Senaste bubbelbadet - Har ingen ro till sånt. I min lägenhet finns ett badkar. När jag flyttade in köpte jag skumbad o lavandel-oljor och planerade att bada frekvent. En enda gång har det blivit av. Det var alldeles för mycket slit och definitivt inte värt mödan. Man ligger ju inte ens bekvämt.
Senast spelade CD-skiva - CD-skivor avänds inte i det gurkiska hushållet. Istället Spotify eller Itunes. Det senaste som ljöd var lite Springsteen-låtar. Han har legat i träda ett tag men eftersom jag ska på sommarens konsert blev jag sugen.
Senaste gången du grät - Grät skurar under Benjamin Button. Fick man en krona per tår skulle jag inte behöva oroa mig för min försörjning
Senaste måltiden - Färdig pasta från ICA. Bland det mest vederstyggliga jag skådat. Påminde till mångt och mycket om en spya.

6 har du någonsin


Dejtat en av dina bästa kompisar - Näe. För övrigt är alla mina riktigt bra kompisar killar så även om jag dejtat någon av dom skulle det inte erkännas eftersom det skulle göra mig till blomkruka.

Blivit arresterad - Näe men nästintill. Blev i min ungdom jagad och till slut honkad av två konstaplar. Vi hade terroriserat en arg och otrevlig granne med snöbollar i cirka 2 timmar. Efter en timme skrek han "jag ringer polisen". Ja gör du det svarade vi och skrattade gott... Vilket var precis vad han gjorde. Man verkar svårlurad. Det var nog första gången av många som pappa inte var jättestolt över sitt lilla kräk till son.

Blivit kär vid första ögonkastet - Näe, men däremot betagen av skönhet eller av fysiska attribut. Se nedan hur det brukar sluta.

Fastnat med blicken i någons urringning - Massvis med gånger. När det väl händer kan jag inte prata normalt med den personen eftersom blicken hela tiden återvänder dit. Grymt jobbigt men kan inte föreställa mig att jag är ensam om det problemet.

Jerry Seinfeld har bland annat sagt att "looking at cleavage is like looking at the sun. You can't stare at it long, it's too risky. You get a sense of it and then you look away"

Sagt att du älskar någon utan att mena det - Näe och jag har heller inte sagt det till någon och menat det. Förutom till min mamma...

Busringt till någon - En miljard gånger kanske. Vill påstå att jag var en mästare på ämnet. I min uppväxt ringde vi bland annat till massvis med pensionärer och berättade att dom vunnit 1.000 på Forums (gamla coop) medlemslotteri, samt att dom kunde hämta ut vinsten i form av en värdecheck i informationsdisken. Vi åkte sedan ner dagen efter och skrattade gott åt alla stackars pensionärer som blev utan sina värdecheckar.

En annan klassiker var att beställa taxibilar till grannen. Från 3 olika bolag och sedan tjuvtitta genom fönstret när det uppstår stor förvirring och kokning.

Jag var nog ingen ängel i min ungdom.

7 saker du har på dig

1. Pikétröja
2. Kalsonger, från Björn Borg dagen till ära
3. Träningsbyxor från Nike
4. Urverk, en Tag Heuer Monaco (Till salu oväntat nog)
5. Dunlop-strumpor
6. Halsband från Edward Mirell
7. Ovårdad frisyr som kan liknas vid en krukväxt. Ej att förväxlas med blomkruka :)

6 saker du har gjort idag

1. Varit på sjukhuset
2. Klarat av tennis-spelet på mobilen i väntan på besked från röntgen
3. Blivit ljugen rakt upp i ansiktet av en ortoped-läkare. Han påstod att röntgen inte visade några benbrott, trots att tanten på röntgen sa att det fanns en spricka
4. Sett när Federer vann i 3 raka mot min hjälte Andy Roddick. Om Roddick vunnit har jag kunnat pensionera mig och leva av bankräntan
5. Lyssnat på Bruce nya skiva "Working on a dream"
6. Ätit resterna av en ost (Wästgöta kloster 10%) rätt upp och ner i depression över tennisen. Ingen hälsosam vana men ibland hugger man det första bästa man får tag i.

5 favoritsaker utan rangordning

1. Biljard (ingen sak men tänk biljardkö ifall det känns mer politiskt korrekt.)
2. Squash (tänk squashracket ifall det blir mer politiskt korrekt)
3. Pengar
4. Raggmunk med fläsk och lingonsylt
5. Min handcreme "Reve du Miel". Grymt dryg och smörjande

4 personer du kan berätta allt för

Det finns ingen sådan person. Mina mest personliga saker håller jag för mig själv.

3 val

Blått eller rött? - Rött. Normalt skulle jag svara blått men jag har den senaste tiden i diskussioner konstaterat att jag föredrar ICA framför Coop av just den anledningen. Att deras butiker går i varmare, röda färger och därmed är mycket mer hemtrevliga. Det gäller att vara konsekvent

Sommar eller vinter? - Sommar

Choklad eller chips? - Choklad. Gärna apelsin-choklad. Dom där Always man kunde köpa på TaxFree var utsökta

2 saker att göra innan du dör

1. Skaffa familj
2. Göra något som gör att jag blir ihågkommen av eftervärlden (oddsen för det är höga just nu)

1 sak du ångrar

Att jag inte åkte som utbytesstudent till USA när jag hade chansen.

4 personer du vill ska göra samma blogginlägg

HedersGurra
Macke
Jonas
Plisskin

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag kan inte sluta skratta trots att det finns en överhängande risk för att jag får sparken. Blev just mordhotad av redaktionschefen. Ajajaj.

Historien om Madonna och Pelle är den sjukaste jag hört och du har en förmåga att sätta ord på saker och ting som ingen annan.

/HG - som, för övrigt, alltid låter nedstämd när han inte får sitta och spela 50/50 omaha och dricka allt vad han kan.

Anonym sa...

Kommer svar om en halv vecka och 3.5 dagar, nu åker plisskeraren på semester om 2 timmar och 40 minuter...är pin vilket bådar gott inför flygresan.