söndag 2 november 2008

Man vill ju bara dricka

...
Läste just svartblogg och jag tänkte stjäla följande stycke, för att sedan kontra med en likadan historia jag upplevde under min studietid i Gävle.

"Bästa citaten från helgen:
Kalle Kula till Herr D.
- Spelar du golf?
- Gjorde förut, men slutade, det var så jävla tråkigt.
- Va?! Vadå tråkigt. Golf ärju hur kul som helst. Man får ju dricka hela tiden."

Det fanns en kille vid namn Björn som läste mäklarprogrammet ett år under oss. Han var den här hösten ny på skolan. Social och trevlig till sättet och därför genast en populär figur. Han gillade även att dricka. Mer än andra. Än de flesta för att vara mer exakt. Fler än en gång hittades han helt plakat. En gång jämrade han ur sig "Varför blir jag alltid fullast?" när han återigen supit ner sig totalt.

Hursomhelst, en söndag när vi varit och sett Gefle:s dåvarande div.1 lag skämma ut sig, funderade hela sällskapet på vad vi skulle hitta på efteråt. Det var söndag, senhöst och bakis-trasigt. Någon föreslog att vi skulle hämta en fotboll och leta upp närmsta gräsplätt och lattja lite. Intresset var blandant, men med tanke på alternativen var det ett bra förslag. Björn var en av gruppens stora förespråkare för att hämta den gamla fotbollen. Han var inte byggd som någon stor atlet så man förstod att det var något annat som gjorde att han fann förslaget så intressant.

"Det är klart vi ska spela fotboll. Då kan man ju dricka bira!!" kläckte karln ur sig. Sedan gick det fort. Innan vi visste ordet av var han på plats med 12 kalla pilsner och ett par tvivelaktiga shorts.

Varje gång jag tänker på den där kommentaren börjar jag skratta. Otroligt lustigt eftersom det, med samme tankegång, går att applicera på alla situationer i livet.

- Vore det inte intressant att åka till Polen och studera Auschwitz, och allt det hemska som hände där under andra världskriget?
- Det är klart vi ska åka till Auschwitz... Då kan man ju dricka bira!!!!

1 kommentar:

Benny Bling Bling sa...

Alla sorter av kommentarer likt ovan gör livet enklare att leva!