tisdag 11 november 2008

Poletter......

...
Kvällens kasinobesök slutade för en gångs skull med ett hyggligt plus. Flera av mina händer fick stå upp.

Började med att nästan dubbla direkt. Som vanligt efter en bra start gick jag ner i världens svacka där jag inte plockade upp minsta tillstymmelse till hand. Under en period blev jag raisad på turn typ 5 ggr i rad, och som den lilla flicka jag är la jag mig gång efter annan. Med bra händer oxå. Låga topp-par och ett par mellan-träffar. Uppå alltihopa var det samma spelare som jävlades med mig. Jag tänkte ungefär som Hellmuth när han förklarar att han foldar alla dessa händer för att slutligen gillra sin Phil-trap. Sagt och gjort, till slut fick jag min revansch då allting åkte in på turn med ett tvivelaktigt topp-par mot flushdrag o ett överkort. Poletterna till pappa.

Bland annat var det en raise-glad spelare jag aldrig sett förut som roade sig med att tex open-raisa all-in för 2.500 i limpade potter. Han hamnade all-in med 22 mot Hasse och hans limpade KK. Första kortet var en tvåa. :)

Jag fick KK och raisade till 140 och den här spelaren kallsynar. Flop KQ4. Jag c-betar varpå han ställer all-in för 3.500 rakt av. Syn med blixten och han har helt oväntat AA. Hade han re-raisat PreFlop har jag gladeligen spelat all-in för 3.700. Enda sättet för mig att komma bort från handen är att han synar PreF och det floppar ett ess.

Strax innan stängning fick jag QQ mot samma spelare och raisade till 240 PreFlop. Flop 774 och han open-ställer 2.300 kr. Lätt syn och han vecklar fram 54o. Slapp utköpet och summa summarum blev det en sån där kväll jag väntat i evigheter på. Tror inte jag plussat så bra på en kortare evighet. Närmare ett år sedan skulle jag gisa (om man räknar bort besöken i sthlm). Hursomhelst bra form nu och det var 3:e spelkvällen i rad som slutade med vinst. Peppar peppar.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Uppslaget firades med att jag tvingade Hasse att köra mig runt runt i jakt på kriminella eller annat löst folk som är ute på nätterna. När vi snurrat ett par varv i Birsta lyckades vi snoka rätt på en polisbil som vi sedan åkte efter hela vägen till Granloholm, hungrandes efter lite action. Gängbråk, inbrott, knarklangning, pyromani, sprängverkan, skottlossning eller en klassisk hustru-misshandel. Allt var intressant. Tyvärr hände ingenting utan konstaplarna cirkulerade bara ett par trassliga kvarter för att sedan återvända mot stationen.

Grattis till Strappa som vann kvällens turnering och bjöd på ett strålande humör. 25 lax rätt ner i fickan. Synd för Jonas som bubblade men han får försöka trösta sig med att Skeppsbron var tillhållet för närmare 70 törstiga söndags-läskare. Hoppas det fortsätter så. På söndag när jag kommer från Stockholm antar jag att det kan bli full galej.

En annan, mindre trevlig sak, är att jag ikväll nykter rökte 2 cigaretter. Mitt samvete är befläckat liksom mina lungor som har en kolsvart ton. Den här dagen kommer för alltid att förknippas med böldpest ifall jag nu blir heltidsrökare. Det får inte hända. Måste fokusera utav helvete på att göra allting annat förutom att ha eld i käften.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Stora grattis! Aldrig en motgång, en del har Fru Fortuna på sin sida genom hela livet!

/Pal

Marcus sa...

Ja en gång i livet lät hon mig smaka på livets sötma...

Benny Bling Bling sa...

Det är ingen slump att du återigen vinner. Spelträsket har nämligen noterat att du är på väg mot ett civiliserat liv med ett vanligt kneg. Det vore givetvis katastrofalt för spelträsket som därför lurar dig likt Moffegreven med underpriser. Gratis polleter? Vill skänka pengar! Vem kan tacka nej till en sådan grej?!

Marcus sa...

Benny: Ja så är det nog. Sist jag var på väg in i arbetslivet var det visst någon som kastade säckvis med pengar rätt i ansiktet på mig.

Jag hann inte mer än tacka nej till jobbet innan samma människa ringde på dörren och ville ha igen sina poletter.