onsdag 5 november 2008

McCain kastar in handduken

...

En tagen John McCain har precis hållit sitt tal i Phoenix där han officiellt erkänt sig slagen. Precis innan hade han traditionsenligt ringt Obama och gratulerat till segern.

Han pratade mycket om hur mycket han respekterar Obama och dennes förmåga att engagera folk. Om hur historisk den här kvällen är och vad det kommer att betyda för afro-amerikaner. Om hur tacksam han är att få vara del av en historisk händelse, och att förlusten i slutändan ligger på honom och inte på väljarna.

Slutligen tackade han för allt stöd och uppmanade alla sina supportrar att nu ge sitt stöd till Obama och hjälpa honom att leda världens bästa land genom de många utmaningar som väntar.

Ett par citat:

"A lost election will never mean more to me than your faith and friendship"
"Americans never quit. We never surrender. We never hide from history. We make history"

Jag brukar inte bli så påverkad av politik, men det är inte utan att jag blev lite känslosam. Baserat på detta kommer jag gissningsvis grina som ett litet barn när Obama håller sitt segertal. Det här valet är antagligen den hittills största värdsliga händelsen i mitt liv, och även fast jag sitter hemma i min lägenhet känns det ändå som att jag är delaktig i något historiskt.

Inga kommentarer: