tisdag 18 november 2008

Min cirka 1560:e helg

...
Så var man tillbaka som människa igen. Intensiva helger kräver sin eftertanke och soffliggning.

På fredagen såg jag Uggla-Rheborg-Ulveson showen på Cirkus. Den var helt okej även om jag förväntade mig mer. Den som var roligast var klart Ulveson och det var ingenting jag kunde gissa på förhand. Några scener var legendariskt roliga. I mitten var det en 30 minuters paus, och efter alla stärkt sig med lite alkohol, blev andra delen mycket roligare än den första.

Lördagen blev lite speciell. Vi skulle på middag hos min syster men istället blev jag rätt blåst och en stor släktfest väntade. Typ alla mina kusiner och en massa fastrar. Plus alla nya halv-släktingar på min styvmors sida. Det kanske var 40 personer eller något. Vår släkt bor väldigt utspritt så det är trevligt när det hittas en anledning att träffas.

Alkohol-nivån blev lagom, dvs rejäl. Fick flera presenter i form av flaskor innehållande whiskey. En present var annorlunda och den bidrog min syster med. Ett tandemhopp som måste göras inom ett år. Alltså hoppa utför en klippa. Alternativt vevas igång från backen. Kommer bli helt fruktansvärt. Särskilt som jag är livrädd för höga höjder. För de flesta innebär det här hoppet ett fasanfullt ögonblick till man inser att man svävar fritt, och övergår då till en stor upplevelse. För mig kommer den riktiga fasan att börja när själva uthoppet är klart. I form av en väntan på att alla remar och hakar ska fara åt helvete. Oj vad jag ska dricka då tror jag.

Min kusin Greger hade även medbringat en god vän som i gamblingkretsar är en ganska legendarisk person. Dessutom är det han som översatt serietidningen Kalle Anka och bara det är enormt stort samt något som skapat uttryck och fraser för generationer framåt. Hursomhelst, Stefan Diös som han heter, ordnade en liten sit'n'go turnering där förstapris bestod av 8 trisslotter. 10 startande, jag kom på andra plats och fick 4 lotter. Trean och fyran fick även lotter. Gissa vem som vann minst på sina trots att jag hade näst flest? Det var jag ja.... Only in trisslottsmästerskapen kan man vara turlig under turneringens gång eftersom otursgudarna redan vet att man kommer kamma noll på lottskrapet.

Söndagen blev ytterligare en blöt historia. Det började på tåget hem, där jag och Montell drack rött och vitt vin. Ganska kul att sitta i bistron och studera människorna. Vissa handlar en smörgås och försvinner sedan. Andra handlar alkohol och återkommer en gång i halvtimmen. Så vi var inte ensam om att vara törstiga trots att det var söndag.

Väl hemma gick vi på Skeppsbron och jag tror vi var först ur startblocken. Innan det var klart var stället fullt och jag likaså. Onykterhet blir helt annorlunda när vin är inblandat. Jag tappar nämligen delvis talförmågan. Mycket irriterande att gå omkring relativt klar i huvudet, men totalt oförmögen att säga någonting vettigt. Det blir aldrig mer vin under dagar där berusning är huvudsyftet. Gäller det bara några glas är det inget problem så det gäller att välja sina tillfällen. Nästa söndag ska jag vara mer förberedd. :)

Gårdagen var en hemsk historia vars höjdpunkt var en pizza på Jops. Med bearnaise-sås. En av presenterna i helgen var en elektrisk våg. Den ska användas och för att tvinga mig själv till resultat kanske varje inlägg ska börja med dagens matchvikt.

Nu är det squash inbokat idag, på torsdag samt på måndag. OS-formen måste tillbaka. Även biljardformen måste tillbaka. Flög på 80 kr därnere igår mot Henke. Katastrof! :)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Snart är du välkommen till 30-klubben med dess alla kriser (förutom alla de kriser man redan anskaffat sig under livets gång), så STORA GRATTIS TILL DET!!!

Givetvis undrar vi ju nu när det blir 30-årsgalej med bjudmat och bjudsprit??

/Pal

Anonym sa...

Jag har iaf blivit lovad tårta på torsdag :)
Är det något som kommer hållas gurk?

Anrik sa...

"Andra handlar alkohol och återkommer en gång i halvtimmen."


looool

Marcus sa...

Pall: Tack tack. Fest tar vi när jag fyller 40, för då kommer jag vilja fira 10 mycket framgångsrika år.

Tårtsugen: Jag har aldrig handlat en tårta i hela mitt liv så någon gång måste bli den första. Löften är till för att hållas. Välkommen

Anrik: Ja, det var särskilt en gubbe som blev gladare och gladare för varje beställning. Innan vi var i Hudik såg han ut som en rund miljon. :)