lördag 18 oktober 2008

Bandy bandy

...
Så har man då sett div.1 matchen mellan Runsten och Godis (egentligen GGIK). Som Jonas Brodén förklarade står förkortningen för Gävles Godtemplares IdrottsKlubb, och för inte alltför länge sedan var medlemmarna bundna till ett nykterhetslöfte. Så är inte fallet idag. Många innebandyklubbar består av några riktigt rejäla kålsupare (läs törstpälsar)

Detta var inte bara en match mellan två Gävle-lag. Det var även en match mellan rilles polare Thojan och hans bror Pelle. För övrigt kunde Rille alla spelare i Runsten plus att han kände alla i publiken. Det var hans frisörer, Thojans mamma, någon annans flickvän etc etc.

Hallen var så gott som fullsatt. En ovanligt stor andel av publiken bestod av så kallade äckelbarn. Ni vet, såna där små falaflar med mjölktänder och gäll skrikig stämma. En stämma dom gärna luftar och låter alla i sin omgivning lyssna till.

Kunde inte i mina vildaste drömmar tro att innebandy kunde vara roligt. Men det var det. Ganska mycket fart och fläkt och det hände saker hela tiden. Dessutom satt vi i vårat gäng och gafflade och kryddade på handlingen med diversa glada tillrop och så vidare.

Godis var stora favoriter på förhand, men efter första perioden ledde Runsten med 2-0. I andra blev det en snabb reducering till 1-2. Matchen gick in i en fas där Runsten var tvungen att näta för att inte bli omkullsprungna. Då klev Thojan fram och stänkte in en pastej. Glädjen var total och han gjorde sälen á la Anja. Tyvärr räckte inte denna strut till att vinna matchen, för i tredje perioden kom Godis ikapp och förbi. Tragiskt för Runsten men dom kämpade alla fall tappert.

Det höll till och med att bryta ut ett slagsmål i början av matchen och trots att jag är snabb hann jag inte fram med kameran. Såhär såg det ut strax efteråt alla fall. Stor turbulens kring domaren och från vårt håll godades det rejält på några riktiga rallarsvingar.

Förhoppningsvis kommer det en video nedanför. Blir intressant att se om det fungerar. Det är en straff som Runsten hade i början av matchen när dom fortfarande ledde med 2-0. Lite nonchalant ansats tycker jag.



Slutligen ett litet foto på panelhönorna Rille och Jocke "VonAnka" Brigell. Just precis, det är han som är fader till bilden på Pokerstars där JvA ser riktigt rekordelak ut. Fotot är lite suddigt till följd av min svåra tremor. Observera brillsnoken längsts bort till vänster på samma rad. Vet inte vem det är, men jag misstänker att han har något form av trassel med synen.


God natt. Imorgon blir det partaj......

Inga kommentarer: