onsdag 8 oktober 2008

Tord.....

...
Nu har jag inte mycket att göra..

Here goes alla fall.

På den gamla pokerklubben i Gävle hängde allehanda tvivelaktiga figurer. En av dom hette Tord och var i 70-års åldern. En vital herre med stort sinne för humor. Tyvärr hade han även en stor aptit för spel om pengar, vilket på sätt och vis är bra eftersom jag annars inte kunnat berätta följande historia. 

Tord brukade jobba på klubben. Under den här perioden hade ägarna bestämt att kaffet, som tidigare var gratis, nu skulle börja kosta 10 kr. Alla kaffepengar skulle läggas i en burk, och när den burken innehöll 35.000 kr skulle någon form av ventilation inhandlas. 99% av spelarna rökte i kombination med dålig luftcirkulation och lågt i tak gjorden stanken outhärdlig.

Hursomhelst, kassan hade kommit upp i ett par tusen kronor vid det här tillfället. Tord som själv gillade att spela valde att delta i pokerspelet trots att han jobbade. Han förlorade och gick flera gånger iväg för att sedan återvända med nya pengar, företrädesvis i form av mindre sedlar. Eftersom han normalt inte var stadd i kassan började alla fundera på vart pengarna kom från och alla hade sin lilla aning kring vart han vandrade för påfyllning.

Detta fortsatte en 5-6 gånger. Slutligen går han in i köket, vilket ingen annan varit i närheten av hela kvällen. Efter en stund kommer han ut, slår ut uppgivet med armarna, och utbrister:

"Det är då otroligt. Nu är det någon som snott kaffekassan också!"

Ett större skratt har sällan hörts på ett så pass litet sällskap. Vet inte om jag kanske skrivit om den här incidenten tidigare, men strunt samma.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Han gjorde en Jofa :D

/Pal

Marcus sa...

Eller Jofa gjorde en Tord :)

Anonym sa...

Haha, ja så kanske det är! Vem var först? :D

/Pal