fredag 24 oktober 2008

En röst i natten

...
Det ringde i min telefon kl 3 inatt. Nyvaket svarade jag och blev tillfrågad ifall jag "kunde rafsa på mig lite kläder och arrangera ett efterspel nere på klubben". Agera dealer alltså. För några fylltrattar som Hasse och HedersGurra hittat på kasinot.

Inte så troligt. Jag somande på soffan 00:45. Skulle se på den eminenta tv-serien "Cheers" som började 01:00 och sedan gå och lägga mig. Trött av gårdagens idrottande och rännande blev det lampsläckning i förtid. Skönt då att vakna till telefonsamtalet 03:00. Inte alls.

Det blev inget efterspel för mig. Mest eftersom lokalen har varit vattenskadad, och således blivit rensad på allt innehåll. Detta innefattar bord och stolar samt kortlekar och marker. Lätt att ordna ett efterspel då. Ska man fantisera fram sina kort eller?

Hursomhelst blev det tydligen spel hemma hos Gurra, och att döma av vad jag hört var det en hel del legender på plats.

Bland annat en yr-kepa från Östersund som hade med sig en kvarting Laphroig. Denna fina whiskey ville han sälja till dom andra spelarna. Någon hade kastat fram 20 kr, vilket han nästan såg som en förolämpning för så pass lyxig sprit. Han fick dricka upp skiten själv.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Avslutningsvis. Läste på Aftonbladet att en kemtvätt blivit stämd på 23 miljoner för att ha slarvat bort en kunds byxor. Vi vet alla att jänkarna är sjuka på det sätttet. Allehande galna stämningar har vunnit laga kraft genom åren.

Advokater i USA kan vara dom största svinen. Låt säga att ett läkemedelsföretag sålt en medicin med någon okänd, ganska ofarlig, biverkning. Det man gör då är att stämma läkemedelsbolaget i en gruppstämning. Advokater tar kontakt med alla kända användare av medicinen. Förklarar sin enorma sympati samt att en stämning vore på sin plats. Patienten skriver på att advokaten kan representera sin sak, för det milda arvodet av kanske 30% av eventuellt skadestånd. Advokaten har egentligen inget hopp om att ärendet någonsin ska gå till en rättegång. Vad han är ute efter är att läkemedelsbolaget vill göra upp utanför rätten.

Bolaget vill absolut inte riskera att förlora i en rättegång, vilket även skulle innebära massvis med negativ PR. Därför gör man upp i godo och betalar en viss del av summan man blivit stämd på. Advokat-firman tjänar as-mycket pengar eftersom man tagit sig an massvis av kunder. Den enskilda patienten får nästan ingenting eftersom ersättningen utslaget på en person inte blir mycket att hänga i granen. Så den stackars människan får några tusen dollar medan advokatfirman kanske lyfter ut 10 miljoner dollar. Rättvisa skipad.

Det finns en bra bok som behandlar det här ämnet. Mycket intressant även om den säkert är lite kryddad. Kommer inte ihåg vem som skrivit den. Hade för mig att det var Baldacci, men hittar den inte i listan över hans böcker.

6 kommentarer:

Anonym sa...

SPAR DINA PENGAR

Gurk, gör inte misstaget att lira Bodbäckslasse i V65-3 på Umeåker ikväll. Jag har redan dödat honom!!!

/Liiiiiiiiiii

Marcus sa...

Haha... Vann han?

Marcus sa...

Ajdå... Diskad ser jag

Anonym sa...

Trampade av sig en sko 500kv i spets. Går alltid tungt skodd fram, så en avtampad sko resulterar alltid i att han blir okörbar. Därav ga. Kändes dock okörd i detta läge, och hade knappast lagt detta utan galopp enl. kusk. Låg puls i stallet direkt efter bekräftade detta. För allt du gjort mig (eller inte gjort), må du för evigt brinna i helvetet, fru Fortuna! Det är du värd!!!

/lee

Anonym sa...

Tappsko....förlåt att jag analyserade loppet fel!!!!


jaja jag är väl lite bitter.

Anonym sa...

Dela på ett rep, Lee?

/Pal