tisdag 21 oktober 2008

Huvudet på spiken

...
Det finns ett uttryck som heter att man "slår huvudet på spiken". Det gjorde jag nyss. Eller inte riktigt, utan jag "slog foten på spiken". Eller inte riktigt, utan spikjäveln genom hela foten.

Jag och Tony var ner på Skeppsbron och hälsade på Jonas. Vi skulle titta till hur det ser ut inför lördagens nyinvigning. Eftersom vanliga entrén var stängd gick vi in bakvägen. Där lag en massa brädor och byggmaterial kvar sedan ombyggnationen. Jag valde en alternativ väg genom bråten men var tvungen att vända eftersom det låg massa kablar i vägen för min framfart. Efter jag snurrat runt tappade jag balansen lite (det var mörkt) och satte ner högerfoten för att stödja mig. Rätt på en bräda med en spik som stod rätt upp. För att få bort spikbrädan från foten satte jag ner vänsterfoten och skulle trycka emot. Fast där var det också en spik. Den spiken gick inte genom foten men däremot gjorde den att jag var tvungen att stödja på högerfoten igen så att jag kunde hitta ett nytt ställa att trampa ner vänstertassen på. Det här resulterade i att spiken satt kvar i foten flera sekunder extra.

Haltandes linkade jag in på restaurangen och smärtan var pulserande och intensiv. Jonas hittade inte förbandslådan heller så jag fick nöja mig med att skölja såret med lite ren vodka samt tejpa med ett par plåster. Jonas tyckte att detta kan ses som en smygöppning av Skeppsbron

För att vara på säkra sidan ringde jag sjukvårdsupplysningen. En infektion verkade vara det värsta som kunde hända, eftersom ungdomar i min ålder tagit stelkramsspruta i ungdomsåren. Infektion skulle märkas genom feber och ett mycket ömt och irriterat sår. Hoppas jag slipper detta. Har nämligen squash på torsdag som jag gärna inte vill missa. Jag har ett gott läkekött men samtidigt en överjävlig otur. Så det är väl hugget som stucket om jag, för att citera Tony, "kommer att vakna med en fotbolls-fot". Det som inte dödar stärker en. Ytterligare en typ av olycka att lägga till arkivet. Ett arkiv som består av diverse vederstyggliga drabbningar. Vad sägs om:

- Bruten handled efter att ha vurpat på cykel och flygit 5 meter i luften
- Krossat foten i vikdörren som delade av Hagaskolans gympasal
- Öppnat en glasflaska mot en stålramp, sluntit, och fått hela flaskan rätt genom fingret
- Tappat ett "butterfly" rätt på foten, träffat en pulsåder, och blödigt någonting makalöst
- Fastnat med ett finger i dörren på pappas jobb när han med kraft stängde den
- Fastnat med plånboken i diverse spelmaskiner i mina yngre dagar

Spelade för övrigt en squash-match i eftermiddags. Återigen mot en kille som spelar i div.1, men som varit borta ett tag till följd av en skada. Jag torskade stort, 4-1 i set. Fast hade jag spelat lite bättre hade jag kunnat ge honom en någorlunda match. Det var hyfsat jämna bolldueller men det slutade alltid med att jag slog ett dåligt slag som kom mitt i banan och sedan avgjorde han. När man möter en sämre spelare brukar man slappna av, vilket kan ha varit fallet för honom. Men jag hade ändå chansen i bollarna och det får ses som ett bra tecken.

Angående helgens begivenheter återkommer jag när jag orkar ladda upp bilderna. Historiskt sett brukar detta ta ganska lång tid, och det kommer inte gå snabbare för att Rille vibbar mig på msn 100 gånger om dagen. Han vill komma åt ett par foton med motiveringen "att mina bloggläsare skriker efter bilderna". Dom får skrika ett tag, min vän. :)

Och slutligen. Magnus Ugglas blogg är tydligen tillbaka. Jippi. Det var min favoritläsning på internet förut. Ni hittar den på www.magnusuggla.nu

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hellre din fot än min ;)

/Pal

Marcus sa...

Ja fy fan vilken smärta.. Det pulserar av smärta non-stop

Anonym sa...

Du talade tidigare om att avsliten hälsena är en av dina värsta farhågor. Du har dock tydligen just upplevt en av mina!

Må jag aldrig få ngt föremål rakt igenom foten/Lee

Marcus sa...

Hehe, ja det gäller att spränga gränser.

Anonym sa...

Lyckades du inte sy dig i fingret med symaskin också i lågstadiet nångång?

/Gammal klasspolare